Starterslink
Image default
Sport

Een goede hometrainer voor thuis vind je met deze drie tips

De hometrainer is bij uitstek het meest populaire cardio apparaat voor thuis. Door het gebruik thuis dankt dit apparaat dan ook zijn naam als “home” trainer. Tijdens zijn introductie tientallen jaren geleden had de hometrainer een blokkig en lelijk uiterlijk. Tegenwoordig ziet de hometrainer er qua uiterlijk een stuk moderner uit.

Daarnaast kan hij ook veel meer. Een goede hometrainer heeft al snel meer dan 30 verschillende weerstandsniveaus en tientallen trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s hebben allerlei verschillende functies. Denk aan een programma gericht op vet verbanding, revalidatie of conditie opbouw. Daarnaast kun je een goede hometrainer perfect afstellen voor jouw lichaamslengte en is deze voorzien van allerlei technische snufjes. Snufjes zoals een hartslagsensor, een ergometer, bluetooth connectiviteit en soms zelfs een kleurenscherm met entertainment apps. Kortom, met een hometrainer in huis wordt cardio geen last maar een lust.

In dit artikel leggen geven we je drie tips die je kunt gebruiken voor het vinden van de perfecte hometrainer voor thuis.

Verstelbaarheid en stevigheid is het allerbelangrijkst

Je kon net lezen dat een doorsnede hometrainer tegenwoordig is uitgerust met talloze technische snufjes. Echter, aan deze snufjes heb je helemaal niks als de hometrainer niet fijn traint. Een hometrainer die niet fijn traint zul je na verloop van tijd simpelweg niet meer gebruiken.

Kortom het allerbelangrijkste is dat een hometrainer fijn traint. Wat heb je daar dan voor nodig? Verstelbaarheid en stevigheid. Door een hometrainer goed in te stellen zorg je ervoor dat je prettig fietst en geen blessures oploopt. Als de hometrainer dan ook nog eens stevig is kun je er fanatiek op losgaan zonder problemen te ervaren. Kortom let op de verstelbaarheid en stevigheid van de hometrainer.

Betaal alleen voor wat jij echt belangrijk vindt

De tweede tip die we je geven is dat je alleen betaalt voor wat jij belangrijk vindt. Functionaliteiten en technische snufjes op een hometrainer zijn namelijk niet gratis. Deze zitten allemaal verwerkt in de kostprijs. Hartslagsensoren kosten geld, bluetooth connectiviteit kost je geld en ook voor een LED kleurenscherm  betaal je extra.

Bepaal daarom ook eerst wat jij belangrijk vindt aan een hometrainer en zoek vervolgens een hometrainer uit die daarbij aansluit. Vind je een kleurenscherm niet belangrijk maar bluetooth connectiviteit wel? Zoek dan een hometrainer zonder kleurenscherm maar wel met bluetooth connectiviteit. Kortom, betaal alleen voor wat jij echt belangrijk vindt.

Bepaal je budget aan de hand van maandelijkse afschrijving

Het kopen van een hometrainer kan financieel even slikken zijn. Een doorsnede hometrainer voor thuis kost je namelijk al snel zo’n 500 euro. Dit lijkt een groot bedrag maar als je dit bedrag verdeelt over de levensduur dan valt dit allemaal mee.

Vergelijk het desnoods met een abonnement op de sportschool. Voor een abonnement op de sportschool betaal je al snel 15 tot 20 euro per maand. Als je 5 jaar naar de sportschool gaat dan kost dit je al snel meer dan 3000 euro. Vind je 500 euro voor een hometrainer dan nog steeds veel geld?

Wil je meer weten over het kopen van een hometrainer? Kijk dan eens op de hometrainer kopen pagina van fitnesstoestelkopen.nl.