Starterslink
Image default
Aanbiedingen

Contentmarketing als manier om inkomsten te genereren

In elk bedrijf is het belangrijk om uw doelgroep duidelijk te begrijpen. Contentmarketing verschilt niet van andere methoden om een ​​klantenbestand te verzamelen. Het is niet alleen belangrijk hoeveel mensen uw materiaal zullen zien, maar ook hoeveel van hen deze informatie echt nodig hebben. Het doel van publicaties is om een ​​potentiële klant aan te trekken. Misschien bent u al in een situatie terechtgekomen waarin u probeert nuttig en interessant materiaal te verspreiden, moeite en tijd investeert, en het lijkt erop dat het bereik van het publiek groot genoeg is, maar er is geen praktisch voordeel van. Dit is een vrij veel voorkomende fout: uw bericht bereikt de verkeerde ontvangers. Kies degenen die geïnteresseerd zijn in uw onderwerp en nuttig zijn voor uw bedrijf.

De doelgroep moet winstgevend zijn voor het bedrijf

Om te begrijpen wie uw doelgroep is (hierna TA genoemd), moet u alle geschikte groepen duidelijk segmenteren in:

  • inkomen genereren;
  • degenen die winst kunnen maken, maar het percentage is klein;
  • degenen die gerelateerd zijn aan uw bedrijf, maar nooit een klant zullen worden.

Uw doelgroep is de eerste groep. Potentiële kopers uit de tweede en derde categorie zijn verwante doelgroepen. Het zal niet zo nuttig en tastbaar zijn voor het bedrijfsleven. Het is natuurlijk ook mogelijk om materialen naar de tweede groep te verdelen, maar verwacht hier geen groot rendement van. Het is gemakkelijker om inhoud te maken voor een breed scala aan internetgebruikers, inclusief aangrenzende doelgroepen. Mensen die een specifiek bedrijf runnen hebben het vaak te druk, ze hebben duidelijke doelen en schema’s. Het zal moeilijk zijn om hun aandacht te trekken en de besluitvorming te beïnvloeden, maar veel meer bekering dan alleen het verspreiden van informatie onder de massa.

Een voorbeeld van een fout bij het bepalen van de doelgroep.

Een bouwbedrijf voor luxe jachten schrijft artikelen voor andere bedrijven en moet gericht zijn op grote zakenmensen die van zeilen houden of al schepen van een vergelijkbaar formaat hebben. Waarom is het zo belangrijk om dit te volgen, omdat het lijkt alsof het materiaal goed gelezen is? Omdat het de illusie wekt dat je in de goede richting beweegt. De basis van elk bedrijf is een correcte voorspelling met een koers naar resultaten. Het is gemakkelijk om nuttige inhoud volledig nutteloos te maken in termen van winst voor het bedrijf.

Waar bevinden uw klanten zich?

Het belangrijkste punt bij het kiezen van de juiste doelgroep, op voorwaarde dat u al inhoud van hoge kwaliteit heeft, is de keuze van sites voor publicatie. U hoeft het principe niet te volgen – waar wordt daar geplaatst en goed! Een veelgemaakte fout is ook dat een bedrijf zijn blog begint en vertrouwt op het feit dat klanten er op de een of andere manier over leren en geïnteresseerd raken. Het heeft alleen zin als uw bron veel inkomend verkeer heeft. Raadpleeg externe bronnen. U moet nadenken, lezen, waar uw potentiële klant zich bevindt, wat voor voer hij omdraait als hij naar zijn werk gaat, in welk nieuws en welke onderwerpen hij geïnteresseerd is.

Gebruik het selectie-algoritme om de doelgroep te bepalen.

Zoek naar thematische sites → Gedetailleerde analyse van de materialen die daar worden gepubliceerd → Screening van sites die niet geschikt zijn voor uw bedrijfsformaat → Verzoek om statistische gegevens als ze niet in het publieke domein zijn → Beoordeling van activiteit (opmerkingen, vragen, herposten, likes) → Lees de vereisten voor plaatsing → Bereid of inhoud verwerken op basis van de ontvangen gegevens

Nadat u al deze fasen hebt doorlopen, kunt u uw artikel maximaal voorbereiden op een gebruiker die winst kan opleveren. We raden u aan sites niet erg duidelijk op onderwerp te verwijderen, aangezien het zakelijke segment vaak te vinden is in entertainment- en nieuwsfeeds. Iemand die huisjes bouwt, leest niet altijd alleen over bouwen!

Hoe weet u of de gekozen strategie werkt?

Elke afzonderlijke bedrijfstak in het bedrijfsleven heeft zijn eigen nuances, zijn eigen kenmerken. Het is simpelweg onmogelijk om met een duidelijke formule te komen. Maar het is nog steeds nodig om KPI’s bij te houden voor analyse. Hoe los je dit probleem op? Als het onmogelijk is om een ​​algemeen objectief cijfer af te leiden, raden we aan om gegevens bij te houden volgens verschillende indicatoren. Maak een tabel waarin u maandelijkse gegevens kunt vergelijken:

  • Verkeer (u heeft precies verkeer per bron nodig, de algemene gegevens zijn niet informatief)
  • Weigeringen
  • Gerichte acties (formulieren invullen, telefoontjes, vragen)
  • Lezen (doscroll)
  • Reposts (likes) ook op sociale netwerken

In deze indicatoren kunt u al uw eigen statistieken toevoegen die relevant zijn voor uw werkterrein. Ga bijvoorbeeld naar de berekeningspagina of rekenmachine, na de artikelpagina. Als je een doel hebt gesteld bij het uitbreiden van de geolocatie, houd dan geodata over gebruikers bij (of er nieuwe regio’s aan het bezoek zijn toegevoegd, of de straal is gegroeid).

Schrijf geen tekst omwille van de tekst, meet KPI’s om de strategie indien nodig aan te passen

Het volgen van leads zal natuurlijk een belangrijke indicator zijn, maar vergeet niet dat het bedrijf met de groei van nieuwe bezoekers een reputatiefactor en naamsbekendheid ontwikkelt, wat ook zijn positie in de markt aanzienlijk verbetert. Deze indicatoren zullen de realiteit benaderen, aangezien ze niet het algehele exacte cijfer van de winstgevendheid van contentmarketing weergeven. U kunt op deze gegevens vertrouwen, maar u moet er niet aan blijven hangen bij elke bezoeker, klik en percentage.

Resultaat

Elk succesvol bedrijf is een combinatie van verschillende promotiekanalen: advertenties, mailings, SEO, sociale netwerken. Verwaarloos ze niet als het uw doel is om uw klantenbestand uit te breiden. Alleen door contentmarketing een nieuwe klant aantrekken, loont niet, aangezien het aantrekkingspercentage, hoewel aangenaam, vrij bescheiden is in vergelijking met dezelfde contextuele advertenties. We zullen u geen stereotiepe aanbevelingen doen voor het voorbereiden van nuttige inhoud, dit is begrijpelijk. Probeer het op het juiste doelgroepsegment te richten, zodat het de tijd die eraan wordt besteed in het voordeel van uw bedrijf uitrekent.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign bedrijf belgië

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/