Starterslink
Image default
Mode en Kleding

Zijn Teva sandalen waterdicht of waterbestendig?

We krijgen zo vaak de termen “waterdicht” en “waterbestendig” verknoeid. Ik bedoel, ze lijken echt op elkaar (in de zin dat ze allebei, op een bepaalde manier, bescherming bieden tegen water), maar ze betekenen zeker verschillende dingen, dus als je niet zeker weet of je Tevas echt waterdicht zijn, dan is dit wat je moet weten zodat je niets doet dat ze per ongeluk kan verpesten.

Als het gaat om sandalen, ben je misschien geneigd om ze iets meer in elkaar te slaan dan je andere schoenen (heft je hand op), en een veel voorkomende plaats om ze te dragen is het strand of rond het water, dus je zou automatisch kunnen aannemen dat sandalen waterdicht zijn – maar Tevas zijn niet je basis plastic teenslipper, dus deze hebben een beetje meer zorg nodig. Dus wat is de deal? Zijn ze eigenlijk wel waterdicht, of zijn ze alleen maar waterbestendig? Ga je gang en draag ze zonder angst, want Teva sandalen zijn volledig waterdicht.

Volgens de Tevas website zijn de schoenen eerder waterdicht dan resistent, dus ze zijn niet alleen comfortabel, maar ook extreem duurzaam. Maar als je nu naar je andere schoenen gaat die gewoon waterbestendig zijn, laat me dan het verschil tussen de twee termen uitleggen.

Waterdicht betekent gewoon dat – je kunt ze letterlijk in het water laten vallen en dan komt het wel goed met ze.

Waterbestendig, daarentegen, betekent dat het wel wat water aankan, zoals in de regen vast komen te zitten, maar als je in ze zwemt of ze in een emmer water dompelt om ze schoon te maken, houden ze het misschien niet meer uit, dus moet je voorzichtiger te werk gaan.

Dus de moraal van het verhaal: Tevas zijn geweldig, en als je van plan bent om veel tijd rond het water door te brengen, is het de moeite waard om er een paar op te pakken.