Starterslink
Image default
Aanbiedingen

De beste slaapmaskers van 2023

Het is geen geheim dat het krijgen van de juiste hoeveelheid slaap essentieel is voor onze dagelijkse kwaliteit van leven. Maar wist je dat de kwaliteit van de slaap die je krijgt net zo belangrijk is? Als je een van de velen bent die op zoek is naar een betere kwaliteit van de slaap, kun je een eenvoudige verandering overwegen, zoals het gebruik van een slaapmasker. Slaapmaskers zijn de perfecte oplossing om die vervelende lichtbronnen te blokkeren! Nog belangrijker is dat het blokkeren van ongewenste lichtbronnen je hersenen kan helpen om de manier waarop het nodig is om te rusten uit te schakelen.

Of het nu gaat om knipperende lichten in je slaapkamer of dat je onderweg bent en de zon moet blokkeren als je op reis gaat, een oogmasker is een van de vele oplossingen om je te helpen een betere rust te ervaren. We hebben alleen de beste slaapmaskers voor jou samengesteld.

De beste slaapmaskers van 2023

We hebben meer dan 40 verschillende oogmaskers getest. We hebben op 4 factoren gelet: comfort, gewicht, licht blokkering en materiaal. In dit artikel vergelijken we de beste van 2023.

Top 3 slaapmaskers

1. Simia moerbei zijde slaapmasker – Dit verstelbare oogmasker van zacht en ademend materiaal is een wereldwijde bestseller en ideaal voor wanneer je rust wilt voor je ogen.

 • Licht van gewicht, waardoor je hem bijna niet voelt zitten
 • Comfortabele pasvorm
 • Ademend en zacht materiaal, van 100% (moerbei) zijde gemaakt

2. Strex traagschuim slaapmasker – Voor mij is dit het beste slaapmasker van 2020. Ik heb er direct 3 stuks van gekocht. De meeste oogmaskers zijn comfortabel, maar hebben dikke bekleding. Dit slaapmasker heeft een dun laagje traag schuim en dat maakt dit masker ideaal voor mensen die niet kunnen wennen aan een dikker slaapmasker zoals het bovenstaande masker van Tempur.

 • Ultra zacht & comfortabel
 • 100% Verduistering
 • Drukverlagend design

3. Tempur Slaapmasker – Dit luxe slaapmasker van TEMPUR® is gemaakt van drukverlagend TEMPUR® materiaal zodat uw ogen optimaal kunnen rusten en u ontspannen kunt slapen.

 • Totale verduistering.
 • Comfortabel.

Voordelen slaapmasker

Blokkeert licht

De meeste slaapmaskers zijn goed in het blokkeren van het licht. Er zijn veel redenen waarom je last kunt hebben van een fel verlichte kamer. Je partner kan lezen of televisie kijken, of er kan fel licht binnenkomen door het raam, vooral als je in een hotel verblijft. Het is bekend dat licht invloed heeft op ons vermogen om in slaap te vallen, te blijven slapen en de REM-fasen van de slaap te betreden, dus de mogelijkheid om het licht te blokkeren is cruciaal voor een goede nachtrust.

Aanmaak van melatonine

Het elimineren van licht terwijl je slaapt is een cruciaal onderdeel van het behoud van het melatoninegehalte. Zelfs een halve seconde blootstelling aan een lichtbron kan uw slaapcyclus verstoren, dus in staat zijn om ongestoord te slapen in volledige duisternis is een belangrijke factor in het verkrijgen van een goede nachtrust.

Langere REM slaap

Om zich uitgerust te voelen, heeft jouw lichaam een bepaalde hoeveelheid tijd nodig in de slaapcyclus die bekend staat als REM (Rapid Eye Movement). De hoeveelheid varieert per persoon, maar ongeacht het exacte aantal uren dat een persoon nodig heeft, heeft het niet krijgen ervan gevolgen. Het grootste deel van onze dromen gebeurt tijdens de REM-cyclus, en dit is ook het deel van onze slaap dat verantwoordelijk is voor het herstel en de genezing. Door het dragen van een oogmasker kun je sneller in slaap vallen en langer in bed blijven, wat beide bijdragen aan meer REM-slaap.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmasker?

Bij het vergelijken van verschillende slaapmaskers en bij het winkelen zijn dit de belangrijkste factoren waarmee je volgens ons rekening moet houden:

 • Materiaal. Het hangt er echt van af of je op zoek bent naar een koopje of een luxueuze ervaring met jouw slaapmasker. Het is duidelijk dat goedkopere maskers niet zo comfortabel aanvoelen als het een premium slaapmasker van 100% zijden. 
 • Ontwerp. Binnen het slaapmasker assortiment zijn de zogenaamde 3d oogmaskers. 3D-maskers zorgen voor ruimte tussen de oogleden en het masker waardoor ongemak en wrijving tegen de huid wordt voorkomen. Over het algemeen vindt je deze maskers op de lange termijn comfortabeler in vergelijking met slaapmaskers zonder verhoogde oogcontour.
 • Licht blokkering. Hoe effectief is het masker bij het blokkeren van het licht? Het enige doel van een slaapoogmasker is om volledige duisternis te bieden en ongewenste lichtbronnen te blokkeren. Sommige maskers zijn beter gemaakt dan andere en kunnen effectiever zijn in het blokkeren van al het ongewenste licht.
 • Verstelbare riem. Als je een groot of juist klein hoofd hebt, kun je overwegen om een slaapmasker met verstelbare bandgrootte te nemen.Niets is erger dan dat jouw masker rond de achterkant van het hoofd knijpt of er midden in de nacht gemakkelijk afglijdt als je slaapt.
 • Gewicht. Als het gaat om reizen, hoe lichter en draagbaarder een slaapmasker is, hoe beter! Het hebben van een zwaar slaapmasker op het gezicht als je in slaap valt kan voor sommigen ongemakkelijk zijn en gezien het feit dat een lichtgewicht masker de truc kan doen!

Verzwaringsdeken kopen?

Verzwaringsdekens zijn een steeds populairdere manier om sneller in slaap te komen, stress te verminderen en dieper te slapen. Verzwaringsdeken zijn precies zoals ze klinken – het zijn zware dekens (tussen de 3 en 15kg) gevuld met een materiaal zoals plastic pellets of glaskralen. De theorie is dat de druk die je voelt als je onder al dat gewicht zit, een kalmerend effect heeft. Hier zijn 5 verzwaringsdekens die het best geschikt zijn voor volwassenen en kinderen.

Veelgestelde vragen

Is het goed om met een oogmasker te slapen?

Het is goed om met een oogmasker te slapen omdat de aanwezigheid van licht jouw slaap kan verstoren. Zelfs als je niet wakker wordt, kan licht de kwaliteit van uw rust verminderen! Een goed oogmasker kan de beste investering zijn die je kunt doen voor een betere, volledige rustgevende slaap.

Werken slaapmaskers echt?

Slaapmaskers werken echt, omdat de aanwezigheid van licht een veel voorkomende invloed heeft op slecht slapen. Slapen in volledige duisternis is aan te bevelen voor ultieme rust en ontspanning. Met een hoogwaardig slaapmasker kun je overal waar u bent het aanbevolen lichtniveau bereiken.

Wat moet ik zoeken in een slaapmasker?

In een slaapmasker moet je op zoek gaan naar een nauwsluitende maar toch verstelbare pasvorm, gladde stof en lichtblokkerende eigenschappen. Het is belangrijk dat het masker goed aanvoelt op jouw huid, dat het niet te veel druk uitoefent op de ogen en dat het geen gaten laat voor het licht om binnen te kruipen.