Starterslink
Image default
Sport

Sneller afvallen met crosstrainer?

 

De crosstrainer is een fitnessapparaat wat zeer geschikt is om mee af te vallen. Het is een bekende fitnessapparatuur wat eenvoudig in gebruik is om het thuis neer te zetten. Het meest belangrijke om de crosstrainer ook daadwerkelijk te gebruiken is het opbrengen van de juiste motivatie. Er zijn verschillende soorten crosstrainer apparaten en daarom is het verstandig om een apparaat te nemen die jij het meest prettig vindt om te gebruiken. Hierbij zul je vooral moeten kijken naar stabiliteit maar ook weerstand en de verschillende trainingsprogramma’s die worden ondersteund.

 

De juiste spieren trainen

Als je gebruik maakt van een crosstrainer train je best wel veel spieren in je lichaam. Zo train je zowel het onderlichaam als ook het bovenlichaam. Ook worden je armen goed gebruikt maar ook je buik- en rugspieren. Het is mogelijk om je armen niet mee te laten bewegen, maar we raden het wel aan om dat te doen om een zo goed mogelijke workout uit te voeren. Zo zie je sneller resultaat! Het is ook belangrijk om je training gestructureerd aan te pakken. Begin dus niet zonder een goed trainingsschema of programma en bouw de duur en intensiteit geleidelijk op.

 

Afvallen op de corosstrainer

Er zijn verschillende manieren om af te vallen met een crosstrainer. Een daarvan is trainen op hartslag. Je kunt inzicht krijgen in het niveau van je training. Als je wilt afvallen door te trainen op hartslag, is het verstandig om niet zo hard te trainen. Je lichaam zet je op verbranden van vet door een lagere hartslag. Ook is het mogelijk om af te vallen met de HIIT training. Dit is een vorm van trainen die geschikt is om te gebruiken als je wilt afvallen op een crosstrainer. Hiermee kan je je conditie opbouwen, vet verbranden en je spieren trainen. Je lichaam blijft actief als er afwisseling is van intensief sporten en kort rust nemen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.flowfitness.com/nl/