Starterslink
Image default
Commercie

Ontspannen tijdens kerst

Als je kerst denkt, dan denk je misschien aan gezelligheid, geborgenheid, familie, vrienden, eten en cadeautjes. Allemaal leuke dingen waar je warme herinneringen aan hebt. Toch denken ook veel mensen aan stress, drukte en vermoeidheid. Dit zijn dingen die niet in de feeststemming passen, maar er vaak toch wel mee gepaard gaan.

De kerstdagen kunnen veel stress opleveren. Je moet allerlei dingen regelen, je hebt veel verplichtingen en het komt allemaal op die paar dagen aan. Daarbij komt dat er vaak griep heerst in de maand december, en dat het dus kan voorkomen dat je je niet helemaal fit voelt. Daarom is het heel belangrijk dat je ook ontspant en rust neemt. Dan kun je er tijdens de feestdagen helemaal tegenaan en genieten van alles wat je doet met de mensen waar je van houdt.

De eerste tip om te ontspannen is om ook af en toe lekker niks te doen. Je wilt je dagen misschien zo goed mogelijk benutten, maar soms moet je dat even anders bekijken. Ontspannen is ook een vorm van goed benutten. Het is namelijk een investering in je energie die je later weer in kunt zetten. Dus trek ook af en toe lekker een kerst trui aan en ga een leuke kerstfilm kijken of lekker een boek lezen. En wat kersttruien betreft, een echte ugly christmas sweater is natuurlijk het allerleukst! Er zijn al genoeg dagen waarop je in een nette outfit en helemaal opgedoft voor de dag moet komen. Af en toe een comfortabele warme trui kan nooit kwaad.

Een andere tip is om ook eens ‘nee’ te zeggen. Wil jij dit jaar een heel uitgebreid kerstdiner voor de hele familie voorschotelen? Nee. Wil jij alle kerstcadeaus kopen? Nee. Doe jij de boodschappen voor kerst? Nou, nee. Het is niet nodig om alle taken zelf op je te nemen. Zorg dat je de taken eerlijk verdeelt, zodat je niet gestrest het nieuwe jaar inluidt.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.uglyxmas.be/be_nl/