Starterslink
Image default
Commercie

Volledig inzicht in het energieverbruik met een kWh-meter

Met een kWh-meter krijgt u inzicht in uw volledige energie verbruik. Inzicht in uw energieverbruik is een belangrijke stap om te gaan besparen op uw maandelijkse energierekening. Wij leggen je in dit artikel uit waar u op moet letten bij het aansluiten van uw kWh-meter en geven u enkele handige tips bij het optimaliseren van uw kWh-meter.

Er zijn verschillende soorten kWh-meters

Een mogelijkheid is om uw kWh-meter in een stopcontact te pluggen. Vervolgens kunt u de stekker van het betreffende elektrische apparaat (laadpaal) in de meter steken. Daarnaast zijn er ook kWh-meters die in de meterkast dienen aangesloten te worden. Meestal meten deze meters het totale verbruik van het pand. Er bestaat ook een mogelijkheid om het verbruik van een specifieke lichtgroep(en) te meten. Dit wordt ook wel een DIN rail kWh-meter genoemd.

Om u een voorbeeld te geven: een elektrische apparaat die vaak wordt aangesloten op een kWh-meter om het energieverbruik te meten is een laadpaal. HIermee krijgt u inzicht in het energieverbruik van de laadpaal. Oftewel u ziet precies wat het opladen van een elektrische auto kost.

Wilt u meer informatie over kWh-meters of een laadpaal kopen? Neem dan een kijkje op de website van Reith Power. Het verrekenen van kosten Als u uw kosten wilt gaan verrekenen dan is het verplicht om gebruik te maken van een MID kWh-meter. Dit is een keurmerk dat staat voor Measuring Instrument Directive.

Het aansluiten van een kWh-meter

Let op: voordat u bezig gaat is het erg belangrijk dat u veilig te werk gaat. Bent u niet zeker van iets? Stop! Ga niet verder en schakel een specialist in.

Stap 1 is om de hoofdschakelaar in de groepenkast tijdelijk uit te schakelen om veiligheid te garanderen. Stap 2 is om de kWh-meter op de DIN rail te plaatsen en de installatiedraden met elkaar te verbinden. Per type groepenkast en type kWh-meter kunnen de stappen varieren. Uiteraard kunt er ook voor kiezen om een stopcontact met een kWh-meter aansluiten, hier is geen kennis van elektra nodig. Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen!

Bezoek de website voor meer informatie : http://reithpower.nl/