Starterslink
Image default
Commercie

Waarom kopen we zo veel?

Denk eens na bij je eigen koopgedrag. Heb je al die spullen echt allemaal nodig? Of koop je ook vaak dingen die je nooit gebruikt, of waar je na één keer gebruiken niet meer naar om kijkt? En koop je wel eens per ongeluk dingen dubbel? Omdat je niet meer bij kunt houden wat je allemaal in huis hebt.

Het is tegenwoordig heel gewoon om veel spullen te kopen. We struinen de winkels af en we later pakketjes van over de hele wereld naar onze huizen verzenden. Is er iemand die de gaten in zijn sokken nog repareert? Je koopt toch veel makkelijker nieuwe? Wat dat betreft is er in de afgelopen decennia veel veranderd. We hebben meer geld te besteden en dat doen we dan ook.

Toch is dit niet goed voor het milieu. Alle producten die je koopt moeten ergens en door iemand gemaakt worden, vervolgens moeten ze verzonden worden, en ooit gooi je het ook weer weg. Dit is allemaal belastend voor het milieu. Daarom is het goed als we met z’n allen wat meer stilstaan bij ons koopgedrag en er soms wat kritischer mee om gaan.

Hoe kun je dat dan doen? Het belangrijkste is natuurlijk: maak de afweging of je iets wel echt nodig hebt. Je kunt allerlei prullaria blijven kopen, gewoon omdat het leuk is, maar je huis staat er al lang vol mee. Probeer alleen spullen te kopen waar je een direct en nuttig doel voor weet te verzinnen.

Ook kun je dingen vaak gemakkelijk repareren in plaats van ze weg te gooien en nieuwe te kopen. Heb je bijvoorbeeld een kale plek op je laarzen, van het vele gebruiken, dan kun je dat makkelijk oplossen. Met verf voor schoenen kun je je schoenen zwart verven. Deze donkere kleur bedekt alle kale vlekken en beschadigingen. Hierdoor hoef je geen nieuwe te kopen, maar kun je nog prima doorlopen op de oude.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.leerverfshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Heeft u ook wel eens een spandoek laten bedrukken?

Volledig inzicht in het energieverbruik met een kWh-meter

Laptop kopen tips