Starterslink
Image default
Bedrijven

3 redenen om freelance tekstschrijver te worden!

Je bent al jaren in dienst van een leuke organisatie en hebt eigenlijk niets te klagen. Je hebt lieve collega’s, je krijgt elke maand een leuk salaris en bent tevreden met je vakantiedagen. Je bent echter toe aan een nieuw avontuur en overweegt om freelance tekstschrijver te worden. Schrijven is immers altijd al je passie geweest en je verlangt naar een baan waar je écht gelukkig van zult worden. Twijfel je om de sprong te wagen? Dit zijn 3 redenen om freelance tekstschrijver te worden!

 

Elke dag is anders

Als freelance tekstschrijver werk je steeds voor verschillende opdrachtgevers. Geen dag is dus meer hetzelfde! Zeg maar dag tegen de voorspelbare weken op kantoor, als freelance tekstschrijver omarm je het avontuur. Het ene moment werk je dagenlang thuis in je pyjama aan een grote schrijfopdracht, het andere moment moet je op pad voor seo webteksten. Voor jezelf beginnen is dus niet geschikt voor mensen die houden van rust en regelmaat. Ben jij echter dol op afwisseling? Dan is het freelance leven waarschijnlijk echt wat voor jou!

 

Een freelance tekstschrijver heeft vrijheid en flexibiliteit

De meeste freelance schrijvers bepalen zelf waar ze werken en wanneer. Natuurlijk geven je opdrachtgevers bepaalde deadlines mee, maar jij kunt meestal zelf bepalen of je in de ochtend, middag of juist avond werkt. Ideaal voor diegene die liever lekker rustig overdag naar de sportschool of het winkelcentrum gaat. Bovendien kun je veel taken vanuit huis verrichten, waardoor je weinig reistijd hebt. Daarnaast zie je dat steeds meer jonge freelance tekstschrijvers hun werk combineren met het maken van een lange reis. Teksten schrijven kun je immers ook vanuit een zonnig oord!

 

Van je hobby je beroep

Het schrijversvak is een vak apart en vraagt om gedegen kennis en een flinke dosis passie. Als jij ervoor kiest om tekstschrijver te worden, zal dit ongetwijfeld zijn omdat je dol bent op schrijven. Zijn de vrijheid en flexibiliteit je enige motieven? Dan ga je het waarschijnlijk niet redden. De concurrentie is groot en het vinden van opdrachten kan soms ontzettend lastig zijn. Wanneer je geen echte passie voor het vak hebt, haak je daarom waarschijnlijk snel af. Ben je echter gemotiveerd en beschik je over de juiste vaardigheden? Dan kun je makkelijk een succesvol freelance tekstschrijver worden!

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.textmakelaar.nl/

Gerelateerde artikelen

Welke zonnepanelen moet ik aanschaffen

Een verhuizing doorstaan doe je zo!

Je eigen kerstdecoraties