Starterslink
Image default
Bedrijven

Kantoor als thuis laten aanvoelen

Iedereen die wel eens op een kantoor heeft gewerkt waar een hokjescultuur heerste zoals in een callcenter weet hoe het aanvoelt. Je zit maar achter je goedkope bureau met je veel te oude computer, eindeloos te staren naar het scherm waar je dezelfde taken op moet uitvoeren. Kan dat niet leuker, of op zijn minst huiselijker? Kantoren zoals deze zijn vaak zo goedkoop mogelijk ingericht en er wordt vooral rekening gehouden met efficiëntie en brandveiligheid. Dat terwijl als personeel toegestaan is het iets leuker te maken, de efficiëntie vaak ook omhoog gaat. Een fijner gevoel op werk zorgt tenslotte voor betere prestaties en minder stress. Wat kan er anders om dit voor elkaar te krijgen?

Design kantoormeubilair

Een eerste is om die gewone goedkope stoelen te vervangen door design kantoormeubilair. En natuurlijk moet er niet alleen op design kantoormeubilair gelet worden, maar ook op het comfort. In ieder geval weg met al het grijs van de bureaus en het zwart van de bureaustoelen. Een comfortabelere stoel zorgt al voor minder klachten en betere prestaties, terwijl een beetje kleur de omgeving een stuk fijner laat ogen.

Gezondheid en klimaatregeling

Het is ontzettend makkelijk om ziek te worden op een kantoor met een hokjescultuur. Je zit dicht op elkaar met je werk en niet alles wordt continue goed ontsmet. Daarnaast is de klimaatregeling van zo’n kantoor ook ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan een goede ontluchting en airconditioning. Keihard zitten zweten in de zomer draagt niet echt bij aan een goede werklust en slechte ontluchting zorgt ervoor dat veel mensen ziek worden.

Groen en extra

Om de één of andere reden zijn veel managers en bazen bang van wat groen op de werkvloer. Dit terwijl een flinke portie groen toch wel heel erg zou kunnen bijdragen aan het geluk van de werknemers. Zorg dus voor kamerplanten (en eventueel hangplanten!) die het kantoor een beetje kunnen opvullen. Dit zal voor meer rust zorgen en een gezondere luchtkwaliteit, wat weer beter is voor de gezondheid. Daarnaast kunnen werknemers als ze een eigen plek hebben echt wel een beetje iets doen met die plek. Het traditionele beeld van de gezinsfoto op het bureau is natuurlijk leuk, maar laat mensen een beetje uitdrukken wie ze zijn en welke interesses ze hebben!

https://conceptualfurniture.com/nl/design-kantoormeubilair/