Starterslink
Image default
Aanbiedingen

Stellingen of mezzanines?

Er zijn verschillende manieren om jouw magazijn in te delen. Je zult je opslag kwijt moeten, maar je moet er ook voor zorgen dat deze makkelijk te bereiken is voor jouw personeel. Daarnaast is natuurlijk de veiligheid binnen jouw bedrijf ook erg belangrijk: je opslag moet veilig opgeslagen zijn en niet kunnen vallen. Er zijn eigenlijk twee soorten opslagruimtes te bedenken: stellingen en mezzanines. In deze blog zullen we de twee met elkaar vergelijken.

Stellingen

Een stelling is een grote metalen samenstelling waarin jij je opslag kwijt kunt. Stellingen zijn in veel verschillende maten beschikbaar, maar hebben in principe allemaal dezelfde opbouw. Deze opslagruimte is erg handig, omdat je er met pallets gemakkelijk bij kunt. In stellingen kun je gemakkelijk een systeem aanbrengen, door deze allemaal een locatie te geven. Hierdoor zal voor jou werknemers snel duidelijk worden waar zij naartoe moeten voor een bepaald product. De bereikbaarheid van stellingen ligt er maar net aan hoe hoog jij ze maakt. Door middel van heftrucks moeten ze altijd bereikbaar zijn. Stellingen kun je zelf indelen hoe je dit wilt, maar het is slim om jouw bestsellers niet te hoog te leggen, zodat deze makkelijk te bereiken zijn voor jouw werknemers. 

Mezzanines

Een mezzanine is een vloer die jij kan aanbrengen tussen twee bestaande verdiepingen. Hiermee creëer jij als het ware een extra ruimte in je pand, die je erg goed kan gebruiken als opslagruimte. Mezzanines zijn ideaal, omdat ze erg flexibel in te zetten zijn. Als er bij jou sprake is van seizoensdrukte, kan een mezzanine erg handig zijn. Mezzanines zijn namelijk op en af te bouwen wanneer jij dit wil. Door in jouw hele pand mezzanines aan te brengen, zorg jij ervoor dat je een breed inzetbaar bedrijfspand hebt. Heb jij de ruimte tijdelijk ergens anders voor nodig dan opslag? Dan bouw je de mezzanine af. 

Ben jij benieuwd wat er binnen jouw bedrijfspand zoal mogelijk is op het gebied van mezzanines? Neem dan eens een kijkje op de website van Nolte Mezzanine! Zij hebben de kennis die nodig is om de perfecte mezzanine voor jouw bedrijfspand te ontwikkelen. Ook helpen zij jou met de installatie hiervan, mocht dat nodig zijn. 

 

https://www.noltemezzanine.nl/