Starterslink
Image default
Commercie

Laptop kopen tips

Welke opslagruimte heeft u nodig?

Zoals altijd hangt het allemaal af van uw gebruik. Als u voor een SSD kiest, zal uw computer zeker sneller zijn, maar minder ruimte hebben dan een harde schijf. Cloud kan een alternatief zijn, maar je hebt nog steeds een internetverbinding nodig.

Als u veel opslagruimte nodig hebt om een back-up te maken van uw video’s of alleen uw favoriete albums of series, kiest u een harde schijf van 1 tot 2 TB.

Vergeet niet dat een USB-stick ook kan helpen om het gebrek aan ruimte te overwinnen.
RAM of random access memory is de ruimte waar uw programma’s en bestanden zich bevinden wanneer u ze gebruikt. Kortom, hoe meer RAM je hebt, hoe beter!

Een 4GB RAM zou een minimum moeten zijn, tenzij het een Chromebook is (meestal beperkt tot 2GB), 8 tot 16GB is het ideale bereik.
Welke processor te kiezen?

Als u gulzige software of videogames gebruikt, hebt u een krachtige processor nodig.

Als u er klaar voor bent om de spaarvarkensbank te breken, dan kunt u zich richten op de nieuwste generatie Intel Core i7-processor. De Core i3-, Celeron-, Pentium- of AMD-processors zijn voldoende om gemeenschappelijke taken uit te voeren of te surfen op het internet. Het Core i5 model is, naar onze mening, een middenweg.

Als u niet weet tot welke generatie uw processor behoort, kunt u dat zien aan de eerste 4 cijfers. Bijvoorbeeld: “i7-7500U” is van de zevende generatie.
De brief aan het eind is ook belangrijk. Het geeft de serie en het stroomverbruik van de processor aan.

De letters Y en U betekenen dat de chip minder vermogen heeft, dus het is onvoldoende voor bijvoorbeeld videospellen, maar de batterij gaat langer mee.

De letter H duidt op hoge grafische prestaties en de letter Q: quad core (vier kernen, met andere woorden, dit stelt uw computer in staat om meerdere instructies tegelijk te verwerken).

De meeste laptops zijn uitgerust met Intel-processoren, maar het is mogelijk deze te vinden met AMD-processoren.

Ultrabook kopen of een ultra-draagbare computer?

De technische criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze tussen een Ultrabook of een ultra-draagbare computer verschillen nauwelijks.
In dit dilemma is het meer een kwestie van prioriteiten. U kunt de voorkeur geven aan lichtheid en een lange levensduur. Anderen zullen zich richten op macht en het vermogen om zware programma’s te beheren zonder hun rug te breken!

Als u naar een dunne en lichtgewicht laptop toeleunt, zullen er compromissen moeten worden gesloten. De batterij zal kleiner zijn, zodat de computer minder autonomie heeft.

Alleen sommige modellen, zoals de MacBook Air, kunnen bogen op een ultra-draagbare en zeer lange levensduur van de batterij.

Efficiënte hardware is ook belangrijk omdat het de processor in staat stelt minder energie te verbruiken.

Bezoek de website voor meer informatie : https://tevredenconsument.nl/beoordelingen/hp-envy-13/