Starterslink
Image default
Bedrijven

Welke zonnepanelen moet ik aanschaffen

Wilt u een handje bijdragen aan het milieu en zelf energie opwekken, dat is voor u zonnepanelen kopen een hele goede optie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, door de omvormer de in de zonnepanelen aanwezig is wordt de gelijkstroom gelijk omgezet in wisselstroom. Hierna is de stroom bruikbaar voor verschillende apparaten in uw huishouden zoals de vaatwassen, de televisie of uw stofzuiger. 

Bij het aanschaffen van zonnepanelen moet u ook rekening houden met de verschillende soorten zonnepanelen op de markt.  

Een van de soorten zijn monokristallijn zonnepanelen deze zonnepanelen bestaan uit kristalen die tijdens het maken van de zonnepanelen tot een geheel gepositioneerd worden. Deze zonnepanelen bieden het hoogste rendement van alle soorten zonnepanelen. Het kost meer tijd en moeite om deze zonnepanelen te produceren waardoor de prijs wat hoger ligt.  

Een ander soort zonnepaneel is de polykristallijn zonnepaneel, deze zonnepaneel is gemaakt van silicium. Het duurt minder lang om deze zonnepaneel te maken waardoor hij ook wat goedkoper is. Doordat de kristallen niet netjes tegen elkaar aanliggen maar kriskras door elkaar heen ligt het rendement van deze zonnepanelen dan ook lager. Deze zonnepanelen variëren ook meer van kleur, ze zijn meestal blauw of paars en zijn buigbaar. 

Verder zijn er nog de dunne film zonnepanelen, deze zonnepanelen zijn gemaakt van silicium poeder en bevatten in tegenstelling van de andere zonnepanelen geen kristallen. Over het algemeen zijn ze een stuk goedkoper maar hierbij speelt mee dat het rendement een stuk lager is, hierdoor valt de keuze van mensen minder snel op de dunne film zonnepanelen. 

Door zonnepanelen aan te schaffen kunt u flink besparen op uw energierekening. Het lijkt misschien niet zo maar Nederland heeft meer zonuren dan we denken, zelf in de herfst en wintermaanden zorgt de zon voor een hoop gratis energie in Nederland. Na het investering in zonnepanelen heeft  u dit in 10 jaar terug verdien, alles wat volgt is winst.  

Bezoek de website voor meer informatie : http://wijsmanduurzaam.nl

Gerelateerde artikelen

Je eigen kerstdecoraties

Schilderen met mooi weer

Milieu is belangrijk