Starterslink
Image default
Commercie

De beste kookpannenset

Dit is de beste kookpanset

Wat alle kookprogramma’s niet konden, lukt de Corona-crisis moeiteloos: er wordt thuis weer meer gekookt – vooral blijkbaar pasta. Maar omdat een evenwichtige voeding altijd wordt aanbevolen, moet een goede kookpot meer kunnen doen dan alleen maar water zo snel mogelijk opwarmen. Het moet het voedsel lang warm houden en de warmte gelijkmatig verdelen, zodat de goulash of soep niet alleen warm is aan de onderkant en koud aan de bovenkant. Voor een betere hantering moeten de handgrepen zo koel mogelijk blijven en moet het deksel er stevig op rusten. “Als de bodem dikker en zwaarder zou zijn, zou het meer warmte kunnen genereren, dan zou kokend water sneller zijn”, zegt onze expert, sterrenkok Thomas Kellermann.

In de oudheid en de middeleeuwen werden kookpotten voornamelijk gemaakt van keramiek, maar vandaag de dag zijn de meeste van hen gemaakt van roestvrij staal omdat dit materiaal het meest veelzijdig is. Potten van koper of gietijzer zijn daarentegen ideaal voor het langzaam koken van gerechten zoals stoofschotels. Samen met drie koks van zijn team in de “Egerner Höfe” aan de Tegernsee heeft Kellermann potten van verschillende materialen getest, van goedkoop tot zeer duur. Alle potten hebben een diameter van 24 centimeter, waarin noedels en aardappelen goed kunnen worden gekookt, maar ook soepen en stoofschotels, maar ook vleesgerechten zoals goulash.

De kookpannen zijn geschikt voor alle soorten kachels, we hebben ze getest op een inductiekookplaat. We hebben ze allemaal gewogen, we hebben hetzelfde geprobeerd in precies dezelfde hoeveelheid: Eerst twee liter water gekookt, daarna 200 gram kalfsvlees per stuk, geroosterd en gesmoord, tot slot in een professionele vaatwasmachine en met de hand gereinigd.

Lees meer hier op tevredenconsument.nl

Bezoek de website voor meer informatie : https://tevredenconsument.nl/keuken/de-beste-kookpannenset/

Gerelateerde artikelen

Laptop kopen tips

Relatiegeschenken

Personen of goederen vervoeren met een Mercedes Sprinter