Starterslink
Image default
Electronica en Computers

De connectie tussen een API platform en IPaaS

Voor vele bedrijven is een API platform in combinatie met IPaaS (Integrated Platform as a Service) geen overbodige luxe. API’s zijn overal om ons heen. Als één van uw klanten iets invoert op uw website – bijvoorbeeld in de zoekbalk – zal een API deze ingevoerde info van het ene systeem naar het andere systeem overbrengen. De data die hieruit voortkomt is bovendien interessant om nader te bekijken.

U kunt echter gebruikmaken van een hoop API’s, waardoor het overzicht verloren kan gaan. Hierdoor werkt u minder efficiënt en kunt u minder snel data verzamelen en vervolgens analyseren. En de snelheid van het binnenhalen van data is toch echt van groot belang. Een goed georganiseerd API platform met IPaaS is daarom een must.

De vele voordelen van een API platform en IPaaS

Een API platform zorgt ten eerste vooral voor overzicht. U beschikt nu over een centrale omgeving van waaruit diverse ontwikkelaars binnen uw bedrijf API’s kunnen monitoren tijdens hun gehele levenscyclus. Ook beheren, configureren en managen is mogelijk vanuit dit centrale platform. Hierdoor kunt u sneller gepaste hulp aan klanten aan bieden en zal tevens het verzamelen van data sneller verlopen.

IPaaS is hier een waardevolle toevoeging op, omdat u hierdoor ook gebruik kunt maken van de mogelijkheden die de Cloud u biedt. Ook dit verhoogt de snelheid waarmee data vergaard kan worden, maar hierdoor kan data ook sneller en flexibeler geanalyseerd worden. Bovendien zorgt IPaaS ervoor dat ook de data van mobiele gebruikers verkregen kan worden.

Optimaliseer uw API’s met de hulp van dit bedrijf

Datacon staat u met raad en daad bij tijdens het opzetten van een helder en toegankelijk API platform met IPaaS mogelijkheden. Zo haalt u nog meer uit uw data dan voorheen. Datacon heeft meer dan twintig jaar aan ervaring met het oplossen van diverse IT-vraagstukken en herkende als één van de eerste bedrijven binnen Nederland de potentie van API’s. U vertrouwt toch ook op de expertise van deze specialist?