Starterslink
Image default
Bedrijven

Wel of geen rieten kap op je huis

Als je eindelijk toe bent aan je eigen huis en je kiest ervoor om je huis zelf te laten bouwen dan kun je verschillende kanten op met je huis. Je moet natuurlijk wel kijken naar wat er nog binnen je budget past en wat je ervan kunt verwachten vervolgens. Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is een rieten kap. Vroeger was een rieten kap iets wat iedereen had op zijn dak, omdat dit een goedkope manier van dak dekking was. Vandaag de dag kun je het voornamelijk terug vinden op de wat duurdere segment huizen.

Als je zelf een huur huis hebt dan is het best nog wel lastig om een rietendak op je huis te laten leggen, omdat je dan allemaal regels heb vanuit de woningcorporatie waar je het huis van huurt. Op een koop huis is het daarom al wat makkelijker te regelen, al komt er nog wel wat bij kijken. Het meest eenvoudig is om alles al te regelen op het moment dat je huis gebouwd wordt. Dan kun je samen met de instanties die er betrokken bij zijn een goed plan uitdenken over hoe je het precies wilt hebben. Dit is echter niet altijd mogelijk.

Het beste is om gewoon na te vragen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van rieten daken. Deze kunnen je vaak het beste op weg helpen als het gaat om de rieten kap. Aangezien ze gespecialiseerd zijn in de rieten daken weten ze vaak ook precies wat je nodig hebt, wat je kunt verwachten en of het überhaupt wel mogelijk is op het huidige dak. Er zijn namelijk speciale vereiste waaraan een dak moet voldoen, omdat er anders een kans bestaat dat het riet niet pakt of dat het slechts een korte tijd meegaat en dat wil je niet.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl