Starterslink
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten beveiliging voor thuis

Het is belangrijk om uw woning te beveiligen van inbrekers of ongelukken zoals brand. Uw woning kan op verschillende manieren beveiligd worden. Een van de meest effectieve manieren is door een alarmsysteem te plaatsen. Er zijn 3 verschillende soorten alarmsystemen. Elk alarmsysteem heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast worden deze alarmsystemen op verschillende manieren gemonteerd. Vaak hebben bedrijven ook een verschil in monteren. Dit ziet u terug in het prijsverschil. Ook aan de manier van monteren zitten voor- en nadelen. De 3 alarmsystemen die u kunt kiezen voor uw woning zijn: Draadloos, bekabeld en Hybride. Voor meer informatie rondom deze alarmsystemen kunt u deze blog verder lezen!

 

Draadloze alarmsystemen

Ten eerste gaan we u informeren over draadloze alarmsystemen. Een groot voordeel van deze alarmsystemen is dat deze makkelijk te installeren zijn. Daarnaast hoeven er geen kabels weggewerkt te worden. Bij draadloze systemen worden signalen afgegeven via radiogolven. Op deze manier kan het alarmsysteem zijn werk doen. Elk beveiligingsbedrijf heeft een afwijkend assortiment waardoor elke prijs en model anders is. Bijvoorbeeld camera bewaking bedrijf Venlo heeft een groter assortiment dan beveiligingsbedrijf Heerlen. Draadloze alarmsystemen werken vrijwel altijd op batterijen en deze horen dus ook eens in de zoveel tijd vervangen te worden. Een ander voordeel van draadloze alarmsystemen is dat deze vaak zelf aangeeft wanneer de batterij leeg is. Een nadeel van dit alarmsysteem kan zijn dat er storingen ontstaan door andere apparaten in huis met dezelfde frequentie.

 

Bekabelde alarmsystemen

Naast draadloze alarmen zijn er ook bekabelde alarmsystemen. Deze zullen wat meer moeite kosten om te installeren. Aan de andere kant heeft u wel langer plezier van deze alarmsystemen. Deze systemen werken namelijk op kabels die werken op stroom. De systemen kunnen echter stoppen met functioneren bij een stroomstoring, maar daarbuiten bent u nergens afhankelijk van. Bekabelde alarmsystemen zijn dus prijziger, maar geven wel langer profijt.

 

Hybride alarmsystemen

Een hybride alarmsysteem is een alarmsysteem waarbij gedeeltelijk bekabeld is en het andere deel draadloos. Bij het installeren draait het vooral om de kabels installeren. Het draadloze stukje in deze alarmsystemen zijn vaak extra’s. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een sensor voor brand. Hybride modellen zijn vaak met verschillende extra’s, maar komen vaak in weinig modellen. Voor verschillende alarmsystemen kunt u terecht bij beveiligingsbedrijven zoals beveiligingsbedrijf Venlo. U kunt online ook uitgebreid zoeken naar alarmsystemen.

 

 

https://www.js-networksensecurity.nl/

https://web-wings.nl/