Starterslink
Image default
Bedrijven

Ladder kopen? Hier moet u rekening mee houden

Wilt u een ladder kopen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, want hoe handig is het wel niet om een veilige en betrouwbare klusladder thuis te hebben. Niet alleen voor de professional die iedere dag op hoogte aan het werk is, is een dergelijk product een must. Ook voor de doe-het-zelver die in het voorjaar de dakgoten gaat legen, of het huis gaat schilderen is dit klimproduct een begrip. Het kopen doet u niet iedere dag, dus waar dient u rekening mee te houden?

Verschillende soorten ladders

Er zijn verschillende soorten ladders verkrijgbaar, namelijk: driedelige reformladders, tweedelige reformladders, enkele ladders, vouwladders en telescoopladders. Voor de juiste keuze van het type dient u met een aantal zaken rekening te houden, zoals: 

  • Welke hoogte is benodigd? 
  • Welke lengte kan ik bergen? 
  • Hoe zwaar mag het product zijn?
  • Moet ik een professioneel product hebben, of is thuisgebruik voldoende?

Tip: als u er niet helemaal uitkomt, dan is het verstandig om een specialist te spreken die u verder kan helpen. Zo voorkomt u het onnodig heen en weer sturen van een product, wat niet alleen kosten bespaart, maar wat ook beter voor het milieu is.

Wat is een reformladder?

Wanneer u een ladder kopen gaat zult u al een aantal keren de term ‘reformladder’ hebben gehoord. Het verschil tussen een reformladder en een opsteekladder, is dat u de reformladder in reformstand kan zetten. U kunt dit type als een soort trap (A-stand) gebruiken vrijstaand van de gevel. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een lamp middenin de kamer moet vervangen. Naast deze mogelijkheid kan u het product ook nog gewoon tegen de gevel aan gebruiken. Zo heeft u voor iedere klus een goed en veilig product.

Ladders voor particulier en professioneel gebruik

Tussen professionele ladders en doe-het-zelf producten zitten wel een aantal verschillen. Zo kan een timmerman, of schilder (professional) beter kiezen voor professionele kwaliteit. Het verschil zit hem bijvoorbeeld in het aluminium, dit merk je al snel aan het gewicht. Ook hebben de professionele modellen vaak een bredere sportdiepte en zijn de (goede) ladders voorzien NEN-2484 certificaat (professioneel ARBO gebruik). Tips voor ladders:

  • Altrex All Round (doe-het-zelf gebruik)
  • Altrex Mounter (professioneel gebruik)
  • Altrex Nevada (professioneel gebruik)

Ladder kopen, maar heeft u wat hulp nodig?

Een ladder kopen is een kostbare investering, maar u kan en wilt deze investering niet te vaak doen. Koop daarom een product die goed bij u en uw klussen past en laat u om deze reden vooraf goed informeren door een specialist. Een partij zoals laddersenrolsteigers.nl is verkoper van diverse betrouwbare merken zoals Altrex en Solide. De absolute topmerken. Zij kunnen u dan ook voorzien van een goed advies op maat.