Starterslink
Image default
Bedrijven

In welke stijl kun je het beste een animatie video maken?

Wil jij graag voor jouw project of bedrijf een geanimeerde video maken, maar weet je niet in welke stijl je het moet doen? Helaas bestaat er niet voor ieder doeleinde een perfect geschikte animatiestijl, maar toch kan je jezelf een beter idee geven over wat er het beste bij jouw project of bedrijf past.

Motion graphics

Laten we beginnen met de meest simpele vorm van animatie, namelijk motion graphics. Hier worden simpele vormen en bewegingen gebruikt om een uitleg of een verhaal beter te visualiseren. Omdat het zo simpel is, is het voor veel mensen ook makkelijk om te begrijpen. Dit is handig als je een moeilijk concept wilt uitleggen, zonder daar een extreem ingewikkelde instructievideo bij te hoeven gebruiken. Het gevaar is dat motion graphics wel saai kunnen worden als je de aandacht van de kijker erbij wilt houden tijdens het vertellen van een kleurrijk verhaal.

Tweedimensionale animatie

Als je zoekt voor een stijl die iets expressiever kan zijn, dan kun je een tweedimensionale animatie video maken. Hoewel motion graphics ook tweedimensionaal zijn, wordt onder 2d animatie vaak handgetekende animatie bedoeld. Hierbij ben je niet gelimiteerd aan simpel vormpjes, maar kun je personages en landschappen tekenen die alleen worden gelimiteerd aan je creativiteit. Hier staat wel tegenover dat 2d animaties vaak zeer tijdrovend zijn om te maken, omdat deze vaak frame voor frame worden getekend. Eén frame is vaak één vierentwintigste van een seconde, waardoor voor een video van tien seconden wel 240 frames moeten worden getekend.

Driedimensionale animatie

Met driedimensionale animatie kun je dit een stuk makkelijker voor jezelf maken. Dit komt omdat 3D-animatie altijd wordt gemaakt op de computer. Je hoeft dan zelf maar twee frames in te vullen en de computer vult de rest in. Dit is een zeer tijdszuinige optie, maar ziet er vaak minder mooi uit. Hoe beter je het eruit wilt laten zien, hoe meer frames je zelf moet invullen.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/

Gerelateerde artikelen

Misschien wel het belangrijkste gadget op dit moment

Een pre workout supplement om het beste uit je training te halen

Is een cursus spirituele ontwikkeling wat voor jou?