Starterslink
Image default
Bedrijven

Ben voorbereid voor autopech met dit stappenplan

Stel dat je net je rijbewijs hebt gehaald met een rijschool in Den Bosch, waarna je dacht dat jou niks zou overkomen op de weg. Hoe goed je ook rijdt, als je auto mankementen vertoont dan zit autopech in een klein hoekje. Zorg daarvoor dat je voorbereid bent voor dit soort situaties met onderstaand stappenplan.

Parkeer je auto zoals je hebt geleerd bij rijschool Den Bosch

Als je nog de mogelijkheid hebt om een stukje door te rijden, rijdt dan door naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats of tankstation. Als dit niet meer lukt en je bevindt je op de snelweg of op een spitsstrook, is het noodzakelijk om de auto zo dicht mogelijk tegen de rechter vangrail aan te zetten, waarbij je wel plek overlaat om aan de rechterkant uit te stappen. Draai ook je voorwielen richting de vangrail toe. Zorg dat alle inzittenden van de auto achter de vangrail gaan staan, zodat er geen gevaarlijke situaties meer kunnen ontstaan.

Weet wie je moet bellen

Als je eenmaal jezelf en de inzittenden van de auto in veiligheid hebt gebracht, is het belangrijk om te kijken of er nog acuut gevaar is. Zo kan er iemand gewond zijn of kan er een ernstig probleem zijn met de auto. Bel in dit geval 112. Als er geen dreigend acuut gevaar is, kan je jouw pechhulpverlener bellen, zoals bijvoorbeeld de ANWB-wegenwacht of Route Mobiel. Geef aan de hulpverlener door waar je staat op de weg, door het hectometerpaaltje op te lezen. Hierop staat vermeld op welke weg je staat en aan welke weghelft. Ook staat de locatie op de weg aangegeven met de hectometeraanduiding.

https://rijschoolindenbosch.nl/