Starterslink
Image default
Bedrijven

Wat is pneumatisch gereedschap?

Soms heb je op een werkplaats meer nodig dan handgereedschap. Dan pas komt het echte zwaar geschut tevoorschijn. Je kunt hierbij denken aan elektrische of lucht aangedreven gereedschap. Deze worden gebruikt wanneer er te weinig kracht gezet kan worden met alleen spierkracht en handgereedschap. Een ander woord voor lucht aangedreven gereedschap. Maar wat is het nu eigenlijk en waarvoor wordt het voornamelijk gebruikt? In dit artikel zullen we hier meer over gaan vertellen. Dus blijf lezen als jij meer te weten wilt komen over pneumatisch gereedschap.

Definitie van pneumatisch gereedschap

Pneumatisch gereedschap is een apparaat dat aangedreven wordt door perslucht in plaats van fossiele brandstof of elektriciteit. Toch is het soms ook mogelijk om ze te bedienen met CO2, maar dat is niet echt milieuvriendelijk. In het algemeen werken ze op een luchtcompressor. Qua gewicht zijn pneumatische gereedschappen meestal lichter dan elektrische varianten. Ook is het mogelijk dat elektrisch aangedreven gereedschap, een pneumatische versie ervan hebben. Denk hierbij aan boren, schuurmachines en slagmoersleutels.

De werking ervan

Pneumatisch gereedschap werkt dus door middel van perslucht. Er is een bepaalde luchtdruk nodig om het gereedschap goed te kunnen laten werken. Meestal is deze luchtdruk enorm. Pneumatisch gereedschap kan dan ook veel kracht uitoefenen op voorwerpen. De luchtdruk wordt gecreëerd door een grote compressor die aangesloten wordt op het pneumatisch gereedschap. De luchtcompressoren zijn uitgerust met een tank. Deze tanks zijn vrijwel altijd drukvaten die een bepaald volume van perslucht bevatten. Sommige pneumatische gereedschappen worden gebruikt met een hoog koppel. Dit is in sommige gevallen nodig om stevig vastzittende bouten of moeren los te kunnen krijgen.

https://www.forcetools-kepmar.eu/Speciaal-Auto-Gereedschap/Pneumatisch-gereedschap

Gerelateerde artikelen

Schilderen met mooi weer

Het rijbewijs halen bij Rijschool Limburg

Wonen in Enschede