Starterslink
Image default
Vakantie

Huur een auto en ontdek de beste wijngaarden en wijnhuizen in Portugal

Portugal staat bekend om zijn traditionele wijnen en de uitstekende kwaliteit van deze wijnen wordt wereldwijd erkend. Om de wijnen van Portugal te waarderen, kan je het beste een bezoek brengen aan de wijngaarden en wijnhuizen van Portugal en ze van dichtbij ervaren. Dit is ook een uitstekende manier om het landschap, de cultuur en de tradities van Portugal te ontdekken.

Maar eerst moet je erachter zien te komen wat de goedkoopste manier is om van de ene wijnstreek naar de andere te reizen. Hoewel het openbaar vervoer in Portugal goed is, is het huren van een auto de beste manier om het land, de wijngaarden, wijnhuizen en andere mooie bezienswaardigheden te verkennen. Er zijn veel autoverhuurdiensten in Portugal, en je kan ervoor kiezen om een auto te huren op de luchthaven of bij je hotel/bed & breakfast. Veel hotels bieden ook hun eigen huurauto’s aan, maar je kan best eerst de prijzen van de huurauto’s vergelijken voordat je beslist welke je kiest.

Van zodra je een auto hebt gehuurd, kan je erop uit trekken en de beste wijngaarden en wijnhuizen in Portugal ontdekken.

1. Quinta Do Beijo in Sabrosa

Quinta Do Beijo betekent letterlijk ‘De Kus Wijnhuis’. Dit wijnhuis serveert niet alleen enkele van de beste wijnen van Portugal, maar ook olijfolie. Van wijnproeverijen tot rondleidingen en zelfs leuke activiteiten zoals druiven stampen, Quinta Do Beijo heeft het allemaal. Het wijnhuis is ook beroemd om ‘The Baptism’ evenement en toeristen komen van over de hele wereld om hieraan deel te nemen. Dit eigenaardig genaamde evenement is een proeverij en rondleiding die omgeven is door mysterie. Er is heel weinig informatie beschikbaar over wat er precies gebeurt tijdens ‘The Baptism’, maar één ding is zeker: je zal geen spijt krijgen van je beslissing om je huurauto te parkeren en je in te schrijven voor dit toeristische evenement.

Het oogstseizoen is ook een uitstekende tijd om Quinta Do Beijo te bezoeken. Je kan best wel op voorhand een plaats reserveren om deel te nemen aan de traditionele druivenoogst en -bewerking. Toeristen van heinde en verre komen om zich te vermaken met het op ouderwetse wijze pletten van de druiven.

2. Barbeito Madeira in Camara De Lobos

Dit wijnhuis werd na de Tweede Wereldoorlog bijna gesloten, maar de eigenaar, Mario Barbeito, zette ondanks alle tegenslagen door. De wijn van dit huis is zo befaamd dat de eigenaars beweren dat elke bierdrinker in een wijnliefhebber zal veranderen na het drinken van deze wijn.

Tijdens de rondleiding door dit wijnhuis word je stap voor stap door hun eeuwenoude ingewikkelde proces van wijn maken geleid. Je mag ook zowel oude als nieuwe wijnen proeven. Het is aan te raden eerst te reserveren om zeker te zijn dat er nog plaatsen vrij zijn.

3. Quinta Do Bomfim in Pinhao

Het wijnhuis dateert uit 1905 als een partnerschap tussen Portugese en Britse families. De familie bezit ook vele andere wijnhuizen in het land, maar dit is een wijnhuis dat zeker op je lijstje moet staan. Dit is één van de eerste wijnhuizen in Portugal, en je kan een rondleiding krijgen om de geschiedenis van de familie te zien en hoe het wijnhuis in de loop der jaren is opgewaardeerd. Je kan hier zelfs je huurauto parkeren en picknicken op het terras.

Er zijn nog veel meer wijnhuizen en wijngaarden die je kan bezoeken als je in Portugal bent. Dus, huur een auto en begin aan een geweldige ontdekkingstocht, al rijdend tussen de mooie wijngaarden en prachtige landschappen, zoekend naar de lekkerste wijnen van Portugal. Rij voorzichtig en geniet van je bezoek aan het fantastische Portugal.

https://www.autoportugal.nl/