Starterslink
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kost het om een animatievideo te laten maken?

Een animatievideo laten maken is hét middel bij uitstek om een concept of boodschap op een heldere manier aan je medewerkers of klanten over te brengen. Het visualiseren van een idee in combinatie met spraakmakende soundeffecten spreekt beter tot de verbeelding van klanten dan saaie presentaties en enorme lappen tekst. Wat kost het echter om een animatievideo te laten maken bij een animatiebureau, zoals Playforward?

De kosten van een animatievideo laten maken

De kosten van een animatievideo laten maken kunnen zo hoog of laag zijn als je zelf wil. In de eerste fase van het werkproces vindt er namelijk een aantal bijeenkomsten plaats tussen de klant en het animatiebureau waarin ook stilgestaan wordt bij het te besteden budget. Vaak heeft een animatiebureau een team junior animators tot zijn beschikking die door hun mindere ervaring iets minder duur zijn dan een ervaren team van animators. Dit gaat uiteraard niet ten koste van kwaliteit. Ook de junior animators zorgen voor kwaliteit. Ze doen dit alleen tegen een lagere prijs.

De gemiddelde kosten van een animatievideo

Hieronder vind je een overzicht van de kosten die je kunt verwachten bij het laten maken van een animatievideo. De duur van je video is hierbij prijsbepalend. Ook de keuze om bestaande of unieke animaties maakt een groot verschil.

  • Halve minuut: vanaf €850 bij bestaande animaties, vanaf €1975 met unieke animaties
  • Een minuut: vanaf €1.050 bij bestaande animaties, vanaf €2.950 met unieke animaties
  • Anderhalve minuut: vanaf €1.250 bij bestaande animaties, vanaf €3.500 met unieke animaties

Kosten besparen

Zoals bij alles loont het vergelijken van animatiebureaus. Vraag offertes op bij een aantal bedrijven die je interesse hebben gewekt en vergelijk deze onderling om kosten te besparen. Daarnaast kun je bij meerdere animatiebureaus gebruikmaken van kortingen wanneer je meerdere animatievideo’s laat maken. Geef je bijvoorbeeld opdracht om drie animatievideo’s te laten maken dan is dit over het algemeen goedkoper dan een individuele video. Dit is ook bij professioneel animatiebureau Playforward het geval.