Starterslink
Image default
Vakantie

Ontdek Sarlat vanaf een luxe vakantiepark in de Dordogne

Vraag liefhebbers van Frankrijk naar hun favoriete streek in dit veelzijdige vakantieland en de kans is groot dat zij in één adem de Dordogne noemen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien dit departement in het zuidwesten eindeloos veel bezienswaardigheden en attracties herbergt. Hiermee biedt de Dordogne een rijke mix van geschiedenis, kunst, cultuur, natuur en gastronomie. De streek is dus de ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een diversiteit aan belevingen in een schilderachtige omgeving. Ook staat de Dordogne bekend om de goed bewaard gebleven middeleeuwse steden en dorpen, zoals Rocamadour, Domme, Collonges-la-Rouge en Sarlat-la-Canéda. Deze plaatsen zijn rijk aan historische architectuur en bieden een sfeervolle omgeving om doorheen te wandelen. In dit artikel belichten we de must-visit-bestemming voor liefhebbers van middeleeuwse charme en Franse tradities, Sarlat-la-Canéda, die ook goed bekendstaat als Sarlat.

Deze plaats waar geschiedenis, cultuur en gastronomie samenkomen, bezoek je het beste door een comfortabel vakantiehuis te huren in de Dordogne van een gerenommeerde keten met vakantieparken in het midden en zuiden van Frankrijk. Hebben we je aandacht te pakken? Lees dan snel verder en inspireer je met de veelzijdige mogelijkheden. 

Ontdek de rijke geschiedenis van Sarlat 

Sarlat heeft een rijke geschiedenis en is oorspronkelijk ontstaan rondom een grote Benedictijnse abdij. Deze abdij maakte samen met de abdijen van Belvès, Paunat, Brantome, Terrasso en Saint Front Perigueux deel uit van de zes grootste kloosters in de Perigord. In de late achtste eeuw tot het begin van de elfde eeuw heeft de Dordogne veel te lijden gehad onder de plunderingen van de Vikingen. Sarlat is echter nooit ten prooi gevallen aan de invallen van de Vikingen. Vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat het plaatsje uit de buurt ligt van de rivier de Dordogne en de zijrivieren. Sarlat speelde wel een prominente rol in de honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Aan het grote aantal kastelen in de nabije omgeving – zoals het kasteel Castelnaud, Château de Beynac en Château des Milandes – is dit tegenwoordig nog goed te zien. Hetzelfde geldt voor vele andere bouwwerken en monumenten met een middeleeuwse oorsprong die we vandaag de dag kunnen bewonderen. 

Rondstruinen op de markt in de oude stad

Het is heerlijk om rond te wandelen en de sfeer op te snuiven van de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse oude stad met smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en historische gebouwen. Bezoek je Sarlat op zaterdagochtend? Dan kun je rondstruinen op de wekelijkse markt in Sarlat, die een van de grootste en beroemdste markten in de regio is. Dat is niet zonder reden, want de markt biedt een geweldige plek om lokale ambachtelijke producten en gastronomische lekkernijen te kopen. De Dordogne staat bekend om zijn truffels die je op de markt vers kunt kopen, net als truffelolie, truffelpasta en andere overheerlijke truffelproducten. Ben je een echte visliefhebber? Bij de vele kraampjes met verse vis en zeevruchten koop je de lekkerste schatten uit de zee. Maar op de zaterdagmarkt in Sarlat kun je niet alleen terecht voor eten en drinken. Je vindt er ook prachtige bloemen, planten, kleding, accessoires en snuisterijen die zich er perfect voor lenen om cadeau te geven. 

Genieten vanuit een Dordogne-vakantiehuis 

Om te genieten van al het moois en lekkers kunnen we het je bij Starterslink aanraden om een luxe vakantiehuis te boeken bij FranceComfort. Deze keten is met maar liefst dertien vakantieparken in Frankrijk goed in het vakantieland vertegenwoordigd. In de Dordogne heb je de keuze uit drie parken. Dichtbij de oude vestingstadjes Fumel en Puy l’Évêque vind je Village des Cigales. Dit kleinschalige vakantiepark is ruim opgezet en vloeit naadloos over in het heuvelachtige landschap met uitgestrekte wijngaarden. Ook vind je ongetwijfeld je gedroomde vakantiehuis in de Dordogne op Domaine de Lanzac, bij Souillac. Ook dit park is van alle eigentijdse gemakken voorzien. Je vindt er bijvoorbeeld een receptie met medewerkers die Engels en Nederlands spreken, drie buitenzwembaden, een sfeervol restaurant, een speeltuin en een tennisbaan. Te midden van weelderige groene bossen ligt Le Lac Bleu. Het vakantiepark is vernoemd naar het blauwe meer dat in de buurt ligt en volop mogelijkheden biedt voor activiteiten zoals zwemmen, vissen en kanoën.

Zie jij jezelf hier al vakantie vieren en genieten van al het moois dat de Dordogne, Sarlat en de andere mooie plekken in het departement te bieden hebben? Reserveer dan tijdig jouw accommodatie, want de vakantiehuizen van FranceComfort zijn razend populair!