Starterslink
Image default
Bedrijven

Er is veel kennis nodig over de agrarische sector

De agrarische sector in Nederland is booming business. We zijn op het gebied van stal inrichting en dieren welzijn één van de meest innovatieve landen ter wereld en we exporteren onze ideeën , bevindingen en machines dan ook. In Nederland zijn er talloze bedrijven die zich bezig houden met de stal inrichting en het welzijn van de koe. Maar hoe uit zich dit nu in verschillende bedrijven?

 

We zien dat in Nederland veel waarde wordt gehecht aan de natuurlijke verlangen van de koe. Een koe heeft in de natuur ongeveer 3 meter nodig om te liggen. Het is belangrijk dat een koe ligt omdat het kan bezig is met herkauwen en het verteren van eten. Dit is dus belangrijk zodat er voldoende melk wordt geproduceerd. Dit wetende zijn er bedrijven die zich bezig houden met dit principe. Hoe kan je in een zo’n kleine mogelijke ruimte een koe zoveel mogelijk ruimte geven? Het moet aangenaam voor een koe zijn om te liggen. Alles wat in de weg ligt kan als vervelend worden ervaren. De afscheidingen mogen een koe ook niet bezeren.

 

Hiernaast is het belangrijk dat een koe zichzelf kan verzorgen. Daarom is het belangrijk dat een koe daarom een koeborstel tot z’n beschikking heeft. Dit masseert een koe en zorgt ervoor dat er een goede bloedtoevoer is. Hiernaast wordt de koe er schoon van.

 

Dit zijn allemaal aspecten waar je als boer rekening mee moet houden. Het is dus niet slecht om bij een expert om agrarisch advies te vragen. Je kan niet overal kaas van hebben gegeten dus het is slim om een beroep te doen op de kennis en expertise van een ander. Op deze manier help je elkaar en kun jij je druk maken met het welzijn van je koeien, want dat is natuurlijk waar jij als boer het liefst mee bezig bent.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/