Starterslink
Image default
Bedrijven

Eigen gezondheid

Het is belangrijk om te letten op je eigen gezondheid. Dit doen we de laatste tijd misschien wel te weinig, we hebben het zo druk met ons leven dat we onszelf eigenlijk vergeten. Het is soms ook goed om naar de huisarts te gaan om te controleren of alles goed is. Het kan daarnaast ook handig zijn om zelf wat apparaten aan te schaffen, zodat je zelf kunt controleren of alles goed gaat met je lichaam.

Bloed

Aan je bloed is goed te zien of er wat mis met je is. Je hoeft hier echter niet altijd voor naar de dokter te gaan om bloed te laten prikken. Er zijn andere manieren om te meten of alles goed met je gaat aan de hand van je bloed, zonder bloed te prikken.

Denk bijvoorbeeld aan een bloeddrukmeter. Het kan handig zijn om zelf en bloeddrukmeter aan te schaffen om je bloeddruk te meten. Als er dan wat mis mee is kun je naar de dokter gaan. Als je daarnaast vaak een hoge of juist lage bloeddruk hebt, is het een goede manier om je bloeddruk bij te houden. Er bestaan twee soorten bloeddrukmeters: polsbloeddrukmeters en bovenarm-bloeddrukmeters. De bloeddrukmeter voor de bovenarm worden het meest verkocht. Deze meten namelijk stabieler waardoor het resultaat betrouwbaarder is.

Een andere manier om te bepalen of er wat mis is, is doormiddel van bloedsuikermeters. Een bloedsuikermeter is bedoeld om in de bloedsuiker/glucose te meten in het bloed. Het is dus de bedoeling dat je met het apparaat prikt in je vinger zodat er een druppeltje bloed uitkomt. In deze druppel wordt dan de bloedsuiker gemeten. Dit is natuurlijk erg handig als je een diabeet bent en je regelmatig moet checken of het bloedsuikerlevel in het bloed goed is.

Het is dus niet moeilijk om je eigen gezondheid in de gaten te houden als je beschikt over deze apparaten.

Bezoek de website voor meer informatie : https://shopvoorgezondheid.nl/