Starterslink
Image default
Bedrijven

De waterpijpen

Veel mensen denken aan roken, bij het roken van een sigaret. Er zijn echter ook andere manieren om te roken, neem bijvoorbeeld de waterpijp. De waterpijp is een speciale soort pijp waarmee je tabak kan roken wat speciaal is bedoeld voor waterpijpen. De waterpijp bestaat uit vijf onderdelen. Een tabakskommetje waar de tabak in wordt gelegd. Het glazen reservoir, wat gevuld wordt met water. De metalen schacht die het tabakskommetje verbindt met het glazen reservoir. De bokaal en slang waar het lucht (en rook) in zit. Het mondstuk, die je in je mond zet om te kunnen roken.

De eerste waterpijpen werden gemaakt in India, deze zagen er echter heel anders uit. Ze werden gemaakt van kokosnoten, dit is dus niet een beste waterpijp. Op dit moment zijn waterpijpen erg populair in landen in het Midden-Oosten. Hier worden de waterpijpen al meer dan 900 jaar gebruikt. Daar roken ze waterpijpen niet alleen thuis, maar ook in cafés en restaurants. De waterpijp mag je in Nederland echter niet in openbare ruimtes roken. Het roken van een waterpijp moet gebeuren op speciale plekken zoals een shishabar. Maar zelfs is een shishabar mag niet overal gerookt worden, er moet ook een niet-rookruimte aanwezig zijn.

Veel mensen gaan ervan uit dat het roken van een sigaret schadelijker is dan het roken van een waterpijp. Waarschijnlijk komt dit omdat er in een waterpijp water zit wat wordt geassocieerd met gezond, dit is natuurlijk niet aanwezig in een sigaret. Dit is echter niet zo. Als je een waterpijp rookt, krijg je namelijk ook (net als een sigaret) koolmonoxide, teer, nicotine en andere schadelijke stoffen in je lijf. Er is echter nog niet heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van een waterpijp. Er roken namelijk veel meer mensen een sigaret dan een waterpijp. Het is dus moeilijk te zeggen wat daadwerkelijk de effecten zijn van het roken van een waterpijp.

Bezoek de website voor meer informatie : https://premium-hookahs.nl/