Starterslink
Image default
Electronica en Computers

De QR code, handiger dan de meeste mensen denken.

De QR-code. Een eenvoudige manier om informatie te verspreiden. Tegenwoordig wordt het nog steeds niet heel veel gebruikt, maar het heeft een ontzettende handige functie en kan voor iedereen toch een hoop bieden als het ingezet wordt. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een QR code te gebruiken om contact informatie te verdelen. Zo zou iemand bijvoorbeeld je visite kaartje kunnen scannen om je informatie ook digitaal te kunnen krijgen. Daarnaast zouden ook agenda afspraken doorgespeeld kunnen worden via de QR code.

In het begin werd de QR code alleen gebruikt voor het eenvoudig identificeren van auto onderdelen in Japan. In Nederland vind je ze nog niet zo heel veel terug, maar in Japan is het iets wat algemeen al wordt gebruikt in tijdschriften, bushaltes en op visitekaartjes. Daarnaast wordt het ook nog steeds gebruikt in de auto industrieën om onderdelen te kunnen identificeren.

Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR code scanner, maar moet er meestal wel ene extra app voor worden geïnstalleerd om er gebruik van te maken. De code komt in verschillende soorten en maten. De QR code is wel altijd vierkant en zal dan ook uit vierkante blokjes bestaan binnen het vierkante blok. Afhankelijk van het aantal tekens dat je gebruikt zal de code ook een specifieke maat aannemen.

Met een QR code printer kun je heel gemakkelijk een QR code printen op het juiste formaat. Het is een klein apparaat om de juiste maten voor de QR code te maken. Het is eigenlijk net zo eenvoudig als het printen van een normaal document met behulp van een continuous inkjet printer. Het is echter nog niet zo heel bekend als dat het momenteel is in Japan en er zit absoluut nog een grote kans in dat het meer gebruikt gaat worden, want het maakt het verspreiden van informatie een stuk eenvoudiger.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/