Starterslink
Image default
Internet

Innovatie op het gebied van internet

Het maakt niet uit waar je gaat of staat, tegenwoordig kun je overal internetten. Met behulp van een goed 3g of 4g netwerk of een wifi guest access hot spot kun je zonder moeite overal gebruik maken van een internet netwerk. Waar je 3 jaar geleden nog altijd gebruik moest maken van een internetbundel om op je telefoon te kunnen internet zou je nu bijna zonder kunnen. Op elke plek waar je komt is wel een wifi hot spot te vinden. In de bus, trein, maar tegenwoordig ook zelfs in het park kun je wifi krijgen. In hotels is het tegenwoordig een eerste levensbehoefte voor een hotel om hotel wifi te hebben, want anders kun je zelfs sterren verliezen als hotel zijnde.

Google heeft momenteel een project lopen genaamd Loons. Met behulp van ballonnen willen ze een ontzettend groot bereik halen om een groot aantal mensen te voorzien van een internetverbinding. Met behulp van ballonnen met een ingebouwde draadloze zender wordt het mogelijk om gebruik te maken van WiFi. Dit kan misschien wel het einde betekenen voor bedrijven die de dienst verkopen om gebruik te maken van een 3G netwerk. De tijd is er echter nog lang niet dat dit met gemak mogelijk is. Er wordt momenteel nog mee geëxperimenteerd om te kijken hoe lang de ballonnen in de lucht kunnen blijven en hoe het signaal precies gaat werken.

Tot die tijd zullen we nog steeds gewoon gebruik kunnen maken van de hot spots die beschikbaar gesteld worden door de verschillende providers en natuurlijk de telefoon providers die een mobiel netwerk beschikbaar stellen. Dit mobiele netwerk wordt natuurlijk ook steeds verder verbeterd en wordt ook steeds sneller gemaakt. We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken dat er geen internet beschikbaar is waar we ons op dat moment bevinden.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.optinet.nl/