Starterslink
Image default
Internet

Het versnellen van je internet, de 9 oplossingen

Gefrustreerd door een trage verbinding? Lees onze beste tips om dingen te versnellen, uw verbinding te optimaliseren en uw internet jarenlang in goede vorm te houden. Een langzame internetverbinding kan het leven moeilijk maken – en het is vooral frustrerend om elke maand te moeten betalen voor een internet abonnement waar je nooit volledig van kunt genieten.

Sommige problemen kunnen moeilijk zijn op te lossen, maar er is ook genoeg wat u kunt doen om dingen van thuis uit te verbeteren. Het maken van een paar eenvoudige stappen om uw downloadsnelheden te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw internet zo soepel mogelijk kan werken, kan het verschil maken.

Wilt u weten hoe uw provider zich verhoudt tot anderen? We onderzoeken duizenden internetklanten regelmatig over de service die zij ontvangen, inclusief internetsnelheid en betrouwbaarheid van verbindingen. Gebruik onze tabel van de beste en slechtste internetproviders om te zien hoe de uwe zich opstapelt.

Oplossing 1: het testen van je internetsnelheid

Ontdek hoe traag uw verbinding is door onze gratis internetsnelheidschecker te gebruiken . Als u uw computer rechtstreeks op de router aansluit, krijgt u de meest nauwkeurige meting voor de snelheid van uw internet en kunt u trainen als lage snelheden worden veroorzaakt door een slecht Wifi-signaal.

Dit vertelt u de daadwerkelijke downloadsnelheid die u ontvangt. U kunt dan zien of dit verbetert nadat u het andere advies in deze handleiding heeft gevolgd. Als dit niet het geval is, kunt u uw snelheidsmetingen vermelden wanneer u contact opneemt met uw provider om te klagen.

Houd er rekening mee dat een lage-snelheidswaarde niet betekent dat de snelheid in uw huis traag is of dat uw provider niet de snelheden levert die zijn beloofd. Het kan zijn dat de instellingen in uw huis uw signaal vertragen. De tips in deze handleiding kunnen dergelijke storingen helpen minimaliseren.

Oplossing 2: positie van de router in je woning

Als u, zoals de meeste mensen, een wifi netwerk gebruikt om uw computerapparaten op uw router aan te sluiten, moet u uw router op de meest effectieve manier positioneren. Je krijgt de beste dekking als je in staat bent om het ergens centraal te plaatsen.

Als je het naast een venster plaatst, wordt de helft van je signaal naar buiten gestuurd. Veel andere dingen kunnen van invloed zijn op de sterkte van een draadloos internetsignaal: muren, deuren, zelfs interferentie van elektrische apparatuur zoals magnetrons of waterlichamen zoals een aquarium. Je kunt het beste doen om je router hoog te houden waar het signaal niet wordt belemmerd – bijvoorbeeld op een boekenplank. Stop het nooit in een kast, of achter een tv of een aquarium.

Oplossing 3: Houd je router actief en zet deze niet uit

Sommige mensen schakelen hun routers uit wanneer ze deze niet gebruiken. Niet doen – wanneer u het uitschakelt, lijkt het erop dat uw internetverbinding wordt verbroken. Hierdoor lijkt de lijn instabiel en kan uw snelheid automatisch worden verlaagd om de lijn betrouwbaarder te maken.

Oplossing 4: internet ontvangen middels de kabel

Als u geen draadloos netwerk nodig hebt, bijvoorbeeld als u alleen vanaf een enkel statisch apparaat, zoals een computer, verbinding met internet maakt, gebruikt u een bekabelde verbinding. Dit kan ook hogere snelheden geven dan draadloos.

Oplossing 5: internet ontvangen middels een alternatief wifi kanaal

Als er veel mensen hetzelfde draadloos kanaal gebruiken in één gebied, kan dit uw verbinding vertragen. Om het draadloze kanaal te veranderen, reset je je router en kiest hij een ander kanaal voor je.

Oplossing 6: het juist gebruiken van de aansluitingen

Probeer uw router aan te sluiten op de hoofdaansluiting (waar uw BT-telefoonlijn het huis binnenkomt) als u meer dan één telefoonpunt in uw huis heeft.

Als u meerdere telefoonaansluitingen in uw huis hebt en het voorpaneel op de hoofdaansluiting slechts één aansluitpunt heeft, moet u voor elke telefoon een microfilter (een klein wit vakje met een telefoonlijn of connector erop) aansluiten. fax die u hebt ingeplugd. Als u er een nodig hebt, overweeg dan om een ​​reserve-exemplaar te kopen omdat deze de neiging heeft om te verslijten.

Oplossing 7: het bijwerken van de router hardware

Het upgraden van uw draadloze internetrouter kan een groot verschil maken voor de snelheid van uw internetverbinding, vooral als uw huidige router een paar jaar oud is.

Als u al eeuwen bij dezelfde provider werkt, vraagt ​​u uw provider of zij hun apparatuur hebben bijgewerkt en, zo ja, of u een nieuwe doos kunt sturen. En als u een nieuwe doos van uzelf moet kopen, zorg er dan voor dat u een hoog kwalitatieve router kiest .

Oplossing 8: Beveiligen van het netwerk en router

Zonder een wachtwoord kunnen mensen in de omgeving zich aanmelden bij uw draadloze internetnetwerk en uw verbinding delen als deze niet beveiligd is. Dit zal uw eigen internetsnelheden verminderen.

Het is belangrijk om een ​​veilig wachtwoord in te stellen, zodat alleen mensen die het wachtwoord kennen toegang hebben tot uw verbinding.

Je zou ook een veilig wachtwoord voor je router moeten kiezen. Velen hebben een standaard gebruikersnaam en wachtwoord, wat ze gemakkelijk maakt voor hackers die vervolgens toegang kunnen krijgen tot draadloze apparaten zoals wifi-beveiligingscamera’s of draadloze babyfoons. Op de website of handleiding van uw provider moet worden uitgelegd hoe u dit kunt wijzigen.

Oplossing 9: het opschonen van je computer en/of laptop

Telkens wanneer u een webpagina opent via uw browser, slaat de browser deze op of ‘cachet’ deze. Door de cache van uw browser periodiek te wissen, kunt u hem efficiënter gebruiken.

Werk ook uw online browser bij – zoals Google Chrome of Safari – omdat verouderde versies mogelijk lagere downloadsnelheden betekenen. En controleer of uw antivirussoftware up-to-date is, omdat virussen en soortgelijke kwalen uw internetverbinding kunnen gebruiken, waardoor uw snelheden lijken te vertragen.

https://vergelijk-gratis.nl/internet-tv-bellen/