Starterslink
Image default
Bedrijven

Dé 2 tips voor de beginnende nieuwsjournalist

Ben je nu bezig met een opleiding in journalistiek? Of ben je daar net klaar mee? Dan is het handig om wat richtlijnen te krijgen van ervaren journalisten in het vak, die werken bij erkende nieuwssites als nieuwsbeest. Hieronder vind je twee tips die zij hebben voor beginnende journalisten.

Onderscheid je van de rest

In de wereld van internet en televisie is nieuws overal te verkrijgen. Hierdoor is het moeilijk om nieuws te maken dat zich onderscheid van wat er al is. Toch zijn er enkele dingen die je kan doen om de kwaliteit van jouw journalistiek te verhogen boven dat van anderen. Zo kan je bijvoorbeeld lid worden van een vereniging of een cursus volgen. Op deze manier krijg je enorm veel inspiratie om te leren van anderen en zo nieuwe vaardigheden op te doen. Een andere manier voor hogere kwaliteit is om een expert te benaderen op het gebied waar je jouw artikel over gaat. Experts hebben veel ervaring en zullen dus veel kwijt kunnen over verschillende vaardigheden die je nodig hebt. Je kan ze proberen te mailen of te benaderen op sociale media. Als je meerdere vragen hebt, dan kan je ook altijd proberen om een afspraak te maken met een van deze experts.

Bouw een goed netwerk op

Op deze manier kan je ook beginnen aan de opbouw van een goed netwerk. De beste plek om hiervoor te beginnen is namelijk sociale media. Hierop kan je de woordvoerders, experts en journalisten bereiken waar jij naar opkijkt. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk een journalist van nieuwsbeest vinden via Twitter. Als je nog bezig bent met je opleiding, kan je ook deelnemen aan evenementen, debatten en colleges die jouw opleiding organiseert.

https://nieuwsbeest.nl/

Gerelateerde artikelen

Aardgasloos wonen

De lockpick techniek Shimming

Nieuwe tuinmeubels aanschaffen