Starterslink
Image default
Bedrijven

Visual work instructions wat zijn het?

Visual work instructions zijn taken en instructies die worden weergegeven aan de hand van tekeningen of foto’s. In deze visuele werkinstructies wordt bijna geen tekst gebruikt en zo kan je onduidelijkheden of miscommunicatie vermijden op de werkvloer. Sommige ondernemers, bedrijven of organisaties hebben soms mensen in dienst die niet uit Nederland komen. Deze werknemers hebben dan bijvoorbeeld de bijna of geen beheersing over de Nederlandse taal. Deze werknemers hebben bijvoorbeeld wel goed met een zware machine te werk gaan, maar hebben wel een eenvoudige en duidelijke uitleg nodig. Hier komen visuele werkinstructies juist goed van pas. Lees hieronder dus snel verder.

Hoe maak je visual work instructions

Deze visual work instructions kan je zelf maken, maar dit kan je ook uitbesteden aan een deskundig en professioneel bedrijf. Deze bedrijven zijn erin gespecialiseerd om deze visuele werkinstructies samen te stellen voor bedrijven. Zij weten vaak hoe ze tekeningen en foto’s kunnen omzetten naar een duidelijk verhaal, zodat iedereen visueel begrijpt. Schakel een professioneel bedrijf in, zodat u zeker weet dat de werkinstructie aan alle eisen zal voldoen.

 

Calamiteiten en visuele werk instructies

Als je een onderneming, organisatie of fabriek hebt die met machines werkt moet je aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen. Ondanks dit kan het altijd voorkomen dat zich een calamiteit voordoet. Als onderneming, organisatie of fabriek zal je hier altijd alles doen om het te voorkomen, maar ene ongeluk zit vaak in een kleine hoek. Als er iets gebeurt met een machine en een werknemer dan weten de meeste werknemers vaak wel wat ze moeten doen. Het kan echter voorkomen dat er toch mensen zijn die geen Nederlands kunnen. Zij hebben dan niks aan geschreven instructies, daarom kan het van belang zijn om dit te visualiseren.

https://ezfactory.nl/en/visual-work-instructions/