Starterslink
Image default
Vakantie

Bergsportreizen maken met Tirol Outdoor Experience

Hou jij ervan om je wandelschoenen aan te trekken en door de bergen te lopen? Ben jij sportief en zit je niet te wachten op een vakantie lang aan het zwembad liggen? Geniet je meer van moeder natuur dan van luxe all-in resorts? Dan zijn de bergsportreizen die Tirol Outdoor Experience aanbiedt iets voor jou! Wij organiseren een breed aantal bergsportreizen op diverse locaties, met voor ieder wat wils. Zo bieden we vakanties aan waarin je kunt klettersteigen, hoogalpiene touren of hoogalpien terrein of verscheidene bergsportcurusssen. Dit zijn de ideale outdoor vakanties voor mensen die niet terugdeinzen voor een beetje activiteit.

Wat is klettersteigen?

Klettersteigen (ook wel bekend als Via Ferreta) is het maken van een bergwandeling langs een vooraf uiteengezette route, waarbij een tocht wordt gemaakt langs steile hellingen en rotswanden. Omdat je een weg baant door ongebaand terrein is klettersteigen een zeer avontuurlijke vakantie. Gepaard met een staalkabel, een klettersteigset en andere hulpmiddelen om je zekerheid te garanderen vormt deze manier van bergbeklimmen een mooie uitdaging. Klettersteigen als vakantie wordt steeds populairder. Tirol Outdoor Experience biedt daarom diverse reizen aan waarbij jij kunt klettersteigen, in landen als Italië, Oostenrijk, Duitsland of Slovenië. We organiseren deze vakanties voor zowel beginners als meer gevorderde klettersteigers.

Hoogalpiene touren

Wil je wel graag van het berglandschap genieten maar zie je het niet zitten om aan rotswanden te gaan hangen? Dan is hoogalpiene touren beter voor jou geschikt. Bij een hoogalpiene beklimming maak je een tour over hoogalpien terrein. Daarvan is sprake wanneer je de gebaande paden verlaat. Onder leiding van lokale berggidsen ga je op pad en verken je de gebieden en gevaren die een gebergte te bieden heeft. Gelet op het terrein waar je over heen zult lopen (zoals vergletsjerd terrein) is het zeer wenselijk dat je al over enige ervaring met bergbeklimmen beschikt. Tirol Outdoor Experience biedt hoogalpiene touren aan in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Bergsportcursussen van Tirol Outdoor Experience

Ben je wel geïnteresseerd in bergsportreizen maar nog niet vertrouwd genoeg om intensieve wandelingen te maken? Dan bieden wij ook bergsportcursussen aan. Tijdens de bergsportcursussen word je bekend gemaakt met nieuwe alpiene sporten, zoals klettersteigen, bergklimmen of rotsklimmen. Wij organiseren de bergsportcursussen in Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Meer weten over onze bergsportreizen

Wil je meer weten over de bergsportreizen die we aanbieden? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. Je kunt ons het beste bereiken per telefoon door te bellen naar 013 – 5056440. 

Bezoek de website voor meer informatie : https://tiroloutdoor.nl