Starterslink
Image default
Aanbiedingen

De lockpick techniek Shimming

Shimming is een lockpick techniek waar veel sloten kwetsbaar voor zijn. Het is vooral bekend dat deze techniek goed werkt bij hangsloten maar het werkt ook bij veel andere sloten. Ik weet niet precies de definitie van een shim maar in mijn ervaring is een shim vaak iets dat lijkt op het origineel en daarmee de druk afneemt van het origineel. Een shim kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer een palletje in een gat valt. Dan kun je met de shim de druk van het palletje afnemen zodat de shim tussen het gaat en het palletje komt. Zo kun je dan het slot toch openen omdat het palletje niet meer opening weerhoudt.

 

 

Lockpicking, het vinden van kwetsbaarheden

Bij lockpicking is men altijd op zoek naar de kwetsbaarheden van sloten. Hiervoor heb je wel lockpicks nodig. Niet om misbruik van de kwetsbaarheden te maken maar omdat sommige mensen het leuk vinden om slotsystemen te slim af te zijn. Je moet je voorstellen dat de meeste sloten al honderden jaren bestaan en er zijn dus al vele duizenden mensen geweest die je over hebben nagedacht. Als jij dan dit slot te slim af kan zijn dan geeft dat een enorme kick. Daarbij kun je vervolgens ook nog eens bijdragen aan een beter systeem. Doordat we bewust worden van de kwetsbaarheden van oude systemen kunnen we de nieuwe systemen steeds beter aanpassen. Zo worden de systemen steeds beter en beter. Mensen die lockpicking beoefenen zijn dus essentieel voor de ontwikkeling van een veilig slotsysteem.

 

Shimming van hangsloten

Shimming werkt erg goed bij hangsloten omdat er vaak een imperfectie is in het slot. De beugel sluit nooit precies aan op het frame van het slot. Er zit altijd een klein kiertje, door de shim in te voeren in het kiertje heeft het palletje geen greep meer op de beugel.

 

Zo kan de beugel losschieten net zoals dat wanneer er een normale sleutel wordt ingevoerd. Je kunt je voorstellen dat dit een serieuze kwetsbaarheid is waar mensen er rekening mee moeten kunnen houden.

Wanneer de gebruikers van het slot zich er bewust van worden dat dit type slot niet 100% betrouwbaar is. Dan kunnen ze daar rekening mee houden.

https://www.wired.com/2014/12/international-competition-master-lock-pickers-battle/