Starterslink
Image default
Bedrijfsvoering

Wat is nomofobie

Nomofobie is een steeds vaker voorkomend probleem. Vooral tieners en jong volwassenen die hun hele leven al gebruik maken van een telefoon hebben hier vaak last van. Nomofobie is de angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon, dit kan zich bijvoorbeeld voordoen wanneer een nomofoob zijn telefoon is vergeten, wanneer men geen internet verbinding heeft of wanneer men vergeten is zijn of haar telefoon op te laden. Ondanks dat nomofobie officieel niet herkent is als een fobie is er genoeg bewijs om te stellen dat het wel een bestaand probleem is waar steeds meer mensen last van lijken te hebben.

Het is ook niet zo gek dat steeds meer mensen hier last van hebben: kleine kinderen hebben tegenwoordig al vanaf hun geboorte een tablet om babyspelletjes op te spelen of om kinderseries op te kijken, waardoor men vanaf het prille begin al in zekere mate afhankelijk is van de telefoon. Het is dan ook niet raar dat een deel van deze mensen uiteindelijk geleefd wordt door zijn telefoon, in plaats van andersom.

Nomofoben zijn er in alle soorten en maten, maar vaak zijn het wel diegene die het vaakst op hun telefoon kijken. Ook zijn nomofoben altijd op diegenen die het dichtste bij een stopcontact gaan zitten, bijvoorbeeld op de werkvloer, in het klaslokaal of zelfs in een café of restaurant. Men is zo gewend aan zijn of haar telefoon dat hij of zij bovendien om de haverklap kijkt of er een nieuw berichtje is binnengekomen en er stellig van overtuigd is dat zijn of haar telefoon afgaat, terwijl dit helemaal niet het geval is.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die het liefst geen telefoontjes krijgen, namelijk de klantenservice medewerkers. Gelukkig kunnen zijn een telefoondienst inschakelen die als antwoordservice dient en alle gesprekken voor hen afrond. Zo blijft er meer tijd over om op Facebook te zitten!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.bizziphone.com/

Gerelateerde artikelen

De Werkkostenregeling

Achteruitrijcamera’s

Bouwplaatsbeveiliging zoals het hoort