Starterslink
Image default
Bedrijven

Een eigen bedrijf starten

Je weet het zeker, je gaat voor jezelf beginnen. Een spannende maar ook enorm leuke tijd! Wat komt er allemaal bij kijken? En waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Lever je een product of dienst, maak je winst en ga je klanten werven? Dan moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kost je ongeveer 50 euro en je krijgt meteen je KVK-nummer mee. Vanaf nu doe je ook elke maand Btw-aangifte.

Een ondernemingsplan schrijven

Het is een goed idee om een ondernemersplan te schrijven. Dit is niet verplicht voor de Kamer van Koophandel, maar het is wel een handig hulpmiddel om succesvol te ondernemen. Je beschrijft hierin je doelen en hoe je deze wilt gaan bereiken. Heb je financiering nodig voor de start van je bedrijf? Een bank kan dan wel om een ondernemingsplan vragen.

Administratie bijhouden

Voor de boekhouding kan je natuurlijk bij een boekhouder terecht, maar het is zeker een optie om het zelf te doen. Vind je financiën lastig of raak je snel het overzicht kwijt? Boekhoudsoftware kan je dan helpen om het zelf te doen. Het is zeker niet ingewikkeld, en op meerdere platformen te gebruiken. Zo heb je je boekhoudsoftware altijd bij de hand, bijvoorbeeld door middel van een app op je telefoon.

Reclame maken

Zorg ervoor dat je bedrijf zichtbaar is! Met een logo komt je bedrijf een stuk professioneler over. Maak ook een eigen website waarop je meer vertelt over je product of dienst. Ook kunnen potentiële klanten hier makkelijk contact met je zoeken. Aanwezig zijn op sociale media is ook belangrijk. Hier kan je je doelgroep op een makkelijke manier bereiken. Maar laat ook zeker je eigen netwerk reclame voor je maken!

 

https://www.stip-t.nl/