Starterslink
Image default
Auto

Een camera in de auto

Een auto is al lang niet meer een koets met een motor, die je met brute kracht aan moet zwengelen om vervolgens met vijf kilometer per uur de straat uit te racen. Vergeleken met de eerste auto’s zijn de auto’s een stuk moderner, bijna buitenaards. Waar de auto voorheen alleen mechanisch was bestaat de auto tegenwoordig ook uit steeds meer elektronica en bovendien is het aantal functionaliteiten in en van de auto snel toegenomen.

Auto’s hebben tegenwoordig radio’s, ingebouwde schermen op de achterbank, stoelverwarming, automatische ramen, deuren en daken en een ingebouwd GPS systeem. Maar hier houdt het nog lang niet op; de auto’s beschikken steeds vaker ook over allerlei on-board camera systemen die bij verschillende handelingen enorm handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een achteruitrijcamera die achterop of achterin de auto geïnstalleerd wordt door kundige monteurs van Van Zwitserland. Vervolgens verbind je de achteruitrijcamera draadloos of niet draadloos met de monitor op het dashboard en hoef je nooit meer achteruit te kijken bij het achteruit inparkeren of achteruitrijden. Bovendien verkleint het ook de kans op ongelukken omdat je stukken gemakkelijk overzicht kunt houden.

Ook zie je steeds meer camera’s die zijn toegelegd op een specifieke taak, of juist als beveiliging. Zo heb je speciale parkeer censoren die piepen of aanwijzingen geven bij het inparkeren en bovendien aan de hand van strepen laat zien hoe je scherp of bot je stuurt. Daarnaast zijn ook steeds meer auto’s uitgerust met simpele bewakingscamera’s die ervoor moeten zorgen dat de auto of diens inhoud niet worden gestolen. Deze camera’s heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt ze op het dashboard als een soort webcam, maar je hebt bijvoorbeeld ook camera’s die eruit zien als een binnenspiegel of camera’s die je bij je toerenteller installeert en zo de eventuele bestuurder filmt. Het aantal camera’s zal bovendien alleen maar toenemen met de komst van zelfrijdende auto’s.

Voor meer informatie kunt u terecht op vanzwitserland.nl.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.vanzwitserland.nl