Starterslink
Image default
Auto

Hoe kun je een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen?

Menig ondernemer wil een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen om zo goed vervoer te hebben naar de klanten toe of om spullen mee te kunnen nemen en weg te brengen. Een leasewagen kan een nieuwe auto zijn maar ook een gebruikte wagen behoort tot de mogelijkheden.

Financial of operational contract voor een bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen

Als je kiest voor een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen is dat meestal een geval van financial lease. Dit betekent dat je zelf de eigenaar bent economisch gezien van de auto terwijl degene waarvan je de auto leaset juridisch eigenaar blijft. Als je zelf de economische eigenaar bent betekent dit dat de waardevermindering van de wagen voor jouw rekening komt. Bij een andere vorm van leasing,  operational lease, komt de waardevermindering voor rekening van degene waarbij je het leasecontract afgesloten hebt.

Kies een geschikte aanbieder

Er zijn veel aanbieders van leasewagens te vinden. Als je eens goed rondkijkt op internet heb je er zo een heleboel gevonden dus is het zaak dat je er eentje kiest die het beste voor jou geschikt is. Kijk en vergelijk dus altijd goed voordat je overgaat tot het afsluiten van een leasecontract.

Leasen is afbetalen in termijnen

Omdat het kopen van een bedrijfsauto vaak een hoge kostenpost is voor een ondernemer en je er in één keer een groot bedrag voor dient neer te tellen kiezen veel mensen voor leasen. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag dat bestaat uit aflossing en rente. In de eerste periode zal de rente hoger zijn dan het aflossingsbedrag en naarmate het leasecontract vordert zal dit andersom zijn. Aan het einde van de leasetermijn heb je het volledige bedrag afgelost en mag je je de trotse eigenaar van je eigen bedrijfswagen noemen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/