Starterslink
Image default
Bedrijfsvoering

De 5 handelingen van een reorganisatie

Tijdens de afgelopen recessie zijn er veel bedrijven die een reorganisatie moesten doorvoeren, dit was vaak nodig om het bedrijven optimaal te kunnen laten functioneren. Vaak ging dit met tegenzin van het personeel, omdat zij in veel gevallen de dupe zijn van de nieuwe doorvoeringen van het bedrijf. Maar voor een bedrijf is dit ook niet altijd een pretje dit betekend soms dat zij noodgedwongen goed personeel op straat moeten ontslaan.

Gelukkig zijn er organisaties als carrièrepoort.nl, zij bieden een 5 stappen plan aan zorgt dat het personeel optimaal begeleidt wordt en dat de reorganisatie soepel verloopt, lees hier meer
De eerste stap in van het plan is Voorbereiding, een goede voorbereiding is vaak nodig in allerlei situaties. In het geval van een reorganisatie is het handig als er aan het begin van het proces alles duidelijk is dat alles gecommuniceerd wordt.
Stap 2 is de training bereiden het personeel en de werkgevers voor op de reorganisatie, het doel van deze training is het personeel positief te houden tegen over het feit dat zij wellicht het bedrijf moeten verlaten.
De derde stap is transitie, in de fase wordt het personeel dat door de reorganisatie zijn baan heeft verloren opgevangen zodat het proces verder kan verlopen.
De vierde stap is de outplacement  begeleiding hier komt de specialiteit van carrièrepoort.nl van pas, hierbij worden het ontslagen personeel geholpen met het vinden van een nieuwe baan door middel van het verbeteren van de CV’s en sollicitatietrainingen te geven. De laatste stap heet het blijvers programma. Zij worden begeleid in hun nieuwe functie bij het nieuw gevormde bedrijven. Het doel is dat het hen duidelijk wordt wat zij in de aankomende periode moeten gaan doen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.
De 5 stappen van carrièrepoort.nl zijn goed doordacht door professionals waardoor zij hierin gespecialiseerd zijn, toch is elke nieuwe opdracht weer een uitdaging, waardoor het bedrijf wordt getest op haar expertise.

Bezoek de website voor meer informatie : http://carrierepoort.nl