Starterslink
Image default
Bedrijven

Camper chiptuning

Het zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt bij de aanschaf van een camper, maar het chip tunen van je camper kan veel voordeel opleveren. Veel mensen denken dat chip tunen alleen maar voor sportieve auto’s is, maar het tegendeel is waar. Camper chiptuning kan er voor zorgen dat jij met een nog betere camper op reis kunt gaan.

De voordelen van camper chiptuning

Chip tunen betekent met name dat je de prestaties van je motor gaat verbeteren. Door chip tunen gaat je camper sneller en zuiniger rijden. Het chip tunen van je camper gaat er dus voor zorgen dat je sneller en zuiniger rijdt. Dit is natuurlijk super handig als je op vakantie gaat omdat je dan sneller je bestemmingen kunt bereiken en minder vaak hoeft te tanken. Er bestaan verschillende vormen van chip tunen dat ieder bepaalde voordelen en bijbehorende risico’s kent. Zo zorgt ieder type voor een andere vorm van vermogenswinst of een zuinigere manier van rijden.

Vormen van chip tunen voor campers

Om de prestaties van je camper te verbeteren zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je onderdelen van de camper verwijderen om beter te presteren maar je kunt er ook juist extra dingen opzetten. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van de EGR klep of de roetfilter. Door het verwijderen van deze filter gaat de camper vaak al een stuk beter presteren. Ook zou je de snelheidsbegrenzer kunnen verwijderen. Hierdoor wordt de camper niet meer begrenst op een bepaalde snelheid en kun je dus sneller rijden.

https://cts-chiptuning.com/camper-chiptuning/