Starterslink
Image default
Bedrijven

Wat te doen tegen muggen

Heb je last van een muggenplaag of wil je muggenoverlast juist voorkomen? Onderstaande tips helpen je daarbij. Laat je ons weten welke methode voor jou het beste werkt?

1) Muggenwerende middelen
De bekendste muggenwerende middelen is toch wel DEET. Dit middel wordt aangeraden om mee te nemen wanneer je een verre reis gaat maken, maar kun je ook heel goed in Nederland gebruiken. Het middel maskeerd als het ware jouw geur zodat de mug je niet meer kan lokaliseren. Er zijn verschillende concentraties verkrijgbaar, aangeraden wordt om een hoge concentratie te maken van minimaal 40%.

2) Horren voor ramen en deuren
Het plaatsen van horren of een hordeur houdt muggen buiten. Het kan een grote verandering zijn in je woning dus denk hier wel goed over na. Echter is wel een hele goede methode om muggen buiten te houden.

3) Muggenlamp
Je hebt twee soorten muggenlampen. Zo heb je elektrische vangers (niet geschikt voor buiten) of zonder. Zonder elektriciteit is het meest gewild. Dat komt omdat deze minder lawaai maakt maar bovenal een stuk hygiënischer zijn. Vaak maken ze ook gebruik van een ventilator, blauw uv licht en co2 uitstoot. Daarnaast kun je de niet elektrische muggenlamp voor buiten gebruiken.

4) De vliegenmepper
Dit is toch wel de klassieker en meest gebruikte methode in het elimineren van muggen. Het vergt echter wel wat inspanning maar je haalt er zeker de voldoening uit. Tegenwoordig heb je ook elektrische vliegenmeppers waardoor je geen bloedvlekken meer krijgt van het dood meppen van de vliegende insecten.

Hopelijk zit er hierboven een manier voor je tussen die jouw kan helpen bij het elimineren van muggen. Vaak is preventie een hele goede methode waar je heel wat jaren mee vooruit kan. Het plaatsen van een muggenlamp werkt goed in bijvoorbeeld de keuken, huiskamer of slaapkamer. Mocht de overlast best wel meevallen kies dan voor de welbekende vliegenmepper.

Bezoek de website voor meer informatie :