Starterslink
Image default
Gezondheid

Wat zijn bach bloesems en hoe worden ze gebruikt?

Bach bloesemremedies zijn een alternatieve of complementaire behandeling die gebruikt wordt voor emotionele problemen en pijn. Ze worden gemaakt van verdunde extracten van de bloemen van wilde planten.

Edward Bach, een arts en homeopaat, creëerde deze remedies in de vroege jaren 1900. Homeopathie is het geloof dat het lichaam zichzelf kan genezen. Het gebruikt kleine hoeveelheden natuurlijke stoffen zoals planten en mineralen om het lichaam of de geest te behandelen. Het idee achter Bach bloesemremedies is vergelijkbaar met homeopathie. Maar ze gebruiken minder stoffen en werken niet direct op fysieke symptomen, maar in plaats daarvan op de emoties.

Bach geloofde dat het genezen van negatieve emoties het lichaam helpt zichzelf te genezen. Zijn systeem bevat 38 remedies die elk een specifieke negatieve emotie aanpakken. De emoties zijn gegroepeerd in zeven brede psychologische oorzaken van ziekte:

– Angst

– Onzekerheid

– Gebrek aan interesse in huidige omstandigheden

– Eenzaamheid

– Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

– Verdriet of wanhoop

– Zorgen voor anderen ten koste van zichzelf

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de volgende websites: Bachbloesems en Bachblüten

Hoe kies je een Bach remedie?

Kies een bloesemremedie op basis van de emotionele kwestie of kwesties die aan de basis liggen van je probleem. Je kunt één remedie kiezen of er verschillende door elkaar mengen.

Je kunt ze kopen in een natuurvoedingswinkel of samenwerken met een specialist of iemand die getraind is om ze te gebruiken. Sommige natuurgeneeskundigen, homeopaten, kruidendokters, chiropractors en acupuncturisten bieden ze ook aan.

Er bestaat ook een combinatieremedie die door Bach zelf werd ontwikkeld. Mensen gebruiken het om kalm te blijven in stressvolle situaties.

Hoe ze te gebruiken?

Bach remedies worden meestal geleverd als vloeistof in druppelflesjes. Je kunt de remedie op je tong druppelen of mengen in een glas water om te drinken. De dosering varieert, maar de meeste mensen nemen een paar druppels per dag.

Sommige remedies zijn ook te vinden als pillen, sprays, huidcrèmes en badzout.

Werken Bach Remedies?

Mensen hebben Bach remedies gebruikt voor vele aandoeningen, waaronder angst, depressie, stress, emotionele en fysieke trauma’s, kanker en HIV. Bestaand betrouwbaar onderzoek ondersteunt deze beweringen niet.

De resultaten zijn gemengd als het gaat om de vraag of ze helpen bij emotionele problemen of pijn. Sommige mensen lijken zich er beter door te voelen, maar het is niet duidelijk of dit het gevolg is van het placebo-effect of niet. Het placebo-effect betekent dat iets helpt omdat mensen verwachten dat het werkt.

Bijwerkingen en veiligheid

Studies hebben aangetoond dat Bach remedies veilig zijn. Sommige bevatten een kleine hoeveelheid alcohol, dus controleer het etiket als je dit wil vermijden.

Neem geen Bach remedies in plaats van voorgeschreven geneesmiddelen. Laat het je arts weten als je problemen ondervindt.