Starterslink
Image default
Gezondheid

Betere slapen met een verzwaarde deken

Een verzwaarde deken is, zoals de naam het al zegt een deken die zwaarder is dan een normale deken. Deze speciale dekens hebben een bepaald effect op ons lichaam en hebben allerlei voordelen. Als je gebruik maakt van deze verzwaarde deken dan kan je effecten ervaren, zoals een betere slaapkwaliteit, pijn en stress verlichting. Zelfs je gemoedstoestand door de dag heen zal er beter van worden. Als je het zo leest zijn deze verzwaarde dekens haast een wondermiddel voor ieder die het gebruikt. Dat is ook bijna zo, maar iedereen zal een ander effect ervaren en uiteraard werkt het niet voor iedereen. In deze blog ga je meer lezen over de effecten van de verzwaarde dekens en voor wie het goed is. Lees hieronder snel verder!

Hoe werkt een verzwaarde deken?

Een verzwaarde deken is gevuld met speciaal materiaal, zoals plastic schijven of kralen. Door dit materiaal in de deken te verwerken zal de deken zwaarder worden. Het effect wat de dekens op je lichaam hebben wordt diepe druk stimulatie genoemd. Dit is een therapeutische techniek die een bepaalde druk op je lichaam legt, waardoor je zenuwstelsel ontspant. Door deze ontspanning wordt je slaap beter en zal je een pijn en stressverlichting ervaren.

Voor wie zijn deze dekens?

Iedereen die de vele voordelen van de verzwaarde deken wil ervaren kan gebruik maken van een verzwaarde deken. Mensen met onderliggende kwalen en ziektes kunnen ook veel baat hebben bij het gebruik van deze dekens. Mensen met autisme, ADHD, PTSD en angststoornissen ervaren een gevoel van waarborging en veiligheid door de deken. De deken simuleert ook knuffelervaring na, waardoor mensen zich sneller veilig en goed gaan voelen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/