Starterslink
Image default
Gezondheid

Ushersyndroom en communiceren

Het Ushersyndroom een genetische ziekte waar de mensen die het hebben geleidelijk doof en blind worden. Dit gebeurt niet van vandaag op morgen, maar gaat over een langere periode. Mensen die leiden aan het Ushersyndroom kunnen drie verschillende types krijgen. Bij type 1 worden mensen doof geboren en in naarmate ze ouder worden zullen ze problemen krijgen met hun zicht. Bij type 2 worden mensen slechthorend geboren en vanaf de puberteit slechter gaan zien. Bij type 3 zullen mensen vanaf de geboorte last hebben van slecht zicht en gehoor. Naarmate ze ouder worden zal dit steeds verslechterd worden. Mensen die het syndroom van Usher hebben, hebben geen makkelijk leven. Ze zullen met de beperkingen moeten leren leven. Hieronder kan je meer lezen over het Ushersyndroom.

Communiceren met Usher

Mensen die leiden aan het Ushersyndroom zullen moeite gaan hebben met communiceren. Omdat ze slecht zien en slecht horen zal het ze steeds meer moeite gaan kosten om met andere te communiceren. Mensen die leiden aan Usher kunnen wel een aantal technieken kunnen leren om communiceren makkelijker te maken. Ze kunnen technieken leren, zoals liplezen en gebarentaal. Dit maakt het voor hun een stuk makkelijker om te begrijpen wat andere zeggen. Ze kunnen ook gebruik maken van speciale brillen en speciale gehoorapparatuur, zodat ze nog langer kunnen communiceren.  

Doof en blind met Usher

De mensen die leiden aan Usher kunnen wel een aantal technieken leren om zolang mogelijk te kunnen communiceren met andere. Het zal echter uiteindelijk er naar toe leiden dat ze volledig doof en blind worden. Dit maakt het leven van mensen met het Ushersyndroom erg moeilijk en het zal uiteindelijk erg donker en stil voor ze worden.

https://ushersyndroom.nl/als-ik-doof-en-blind-word-wie-ben-ik-dan-nog/

Gerelateerde artikelen

3 handige punten waar je op moet letten tijdens CBD olie kopen

Betere slapen met een verzwaarde deken

De beste slaapmaskers van 2021