Starterslink
Image default
Dienstverlening

Wat Doet Een Accountant?

Er zijn vele verschillende taken dat een boekhouder in een dag doet, en er zijn verschillende verplichtingen die ze moeten vervullen, afhankelijk van wat voor soort accountant ze zijn.  Wanneer je in opleiding bent om een accountant te worden, kun je verantwoordelijk zijn om alle getallen van een groot bedrijf, non-profit of overheidsinstantie bij te houden.

Andere accountants zijn verantwoordelijk voor het opsporen van fraude van medewerkers, klanten, belastingbetalers of andere individuen.  Je kunt ook terechtkomen in financiële advies of individuen en/of organisaties helpen met hun belastingen. De mogelijkheden zijn talrijk op het gebied van boekhouding.    

Financiële / Investeringsadvies
Menig accountant werken liever met bedrijven, non-profit organisaties of individuen in als een adviseur. Een accountant mag individuen en organisaties met advies voorzien over het maken van bepaalde investeringen of andere financiële beslissingen, met als doel om het meest uit hun geld te halen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die proberen te besparen op belastingen en voor individuen en paren die voor hun pensioen plannen.

Fraude Opsporen
Nu dat witteboorden criminaliteit toeneemt, doen meer en meer accountants aan fraude opsporing. Dit involveert het uitvoeren van controles op de archieven van bedrijven of individuen om er voor te zorgen dat er geen fraude gepleegd wordt. Je kan af en toe opgeroepen worden als getuige wanneer je deze carrière kiest.

Een Organisatie in Goede Financiële Staat houden
Als je een baan krijgt bij een groot bedrijf, dan heb je al je vaardigheden in boekhouding, economie, rechten en wiskunde nodig. Jouw baan als accountant bij een organisatie zal het analyseren van winst, verlies en andere aspecten van de financiële staat inhouden, wat een ongelofelijk aantal vaardigheden verlangt in informatie opsporing, controlering, en andere technische vaardigheden. Je kunt ook werken als een deel van een boekhoudingsbedrijf of een overheidsinstantie dat controles van buitenaf op organisaties doorvoert om ervoor te zorgen dat ze rechtdoorzee zijn.

Belastingen
Accountants moeten experts zijn in de belastingwetten, ongeacht wat voor boekhouding ze uitvoeren. Sommige accountants echter zijn gespecialiseerd in belasting aangiftes of belasting advies, en concentreren zich alleen op dit financieel gebied.

Van hulp met simpele belasting formulieren tot het managen van het complete belastingsysteem van een groot bedrijf, er zijn vele belasting relateerde verplichtingen die een accountant uit kan voeren. Het doel is altijd om de klant zoveel mogelijk geld te besparen zonder over de grenzen van de belastingwetten te gaan.

Boekhouder offertes vergelijken hier!

Bezoek de website voor meer informatie : https://offerte.nl/boekhouder

Gerelateerde artikelen

Uw nieuwe systeem laat u installeren door dit installatiebedrijf uit Brabant

Prullenbak Containeropties voor zakelijke behoeften

Huwelijkscadeau bedenken?