Starterslink
Image default
Woningen

Uw eigen slot plaatsen. Een goed idee?

Wilt u nieuwe sloten, maar wilt u geld bezuinigen? Of bent u zelf gewoon heel handig in de vingers? Misschien is het dan een idee om zelf  nieuwe sloten te plaatsen. Dit kan een ingewikkeld karwijtje zijn, dus het is het beste als u er even goed over na denkt. Misschien is het toch wel handig om een slotenmaker te bellen, het gaat immers toch om de inbraakpreventie van uw huis.

 

Wanneer u toch zelf een slot wilt plaatsen, lees dan dit even goed door, en volg de aangegeven stappen op chronologische volgorde.

  1. Check even aan welke kant jou deur open gaat. De meeste deuren gaan links open, maar als uw deur rechts open gaat druk dan met een schroeven draaier het palletje aan de zijkant van het slot in. Dit doet u zodat de dagschoot uit uw slot schiet, en u deze kunt omdraaien.
  2. Stap 2 is het bepalen van de plaats van het slot. Wees hier heel precies in, en teken dit af met een waterpas. De plaats waar het slot uiteindelijk geplaats gaat worden, moet u er uit boren. Schuurt u dit na het boren even op, zodat het glad wordt en er geen splinters uit de deur komen.
  3. Nu kunt u de plaatsen van de deurkrukken uit tekenen. Doe dit ook zorgvuldig en met een waterpas. Boort u deze daarna ook netjes uit. Nu kunt u het slot in de deur steken, zorg dat u deze goed vast zet.
  4. Teken vervolgens de sluitplaat van uw slot af. Dit is het plaatje dat op uw deurkozijn komt. Plaats deze op dezelfde hoogte als het slot zodat de dag en nachtschoot er in kan vallen.
  5. Nu u dit allemaal afgetekend  heeft, kunt u dit ook gaan uitboren. Plaats de slotplaat vervolgens in het kozijn, en zet deze vast.

Komt u er echt niet uit? Bel dan even bij u in de buurt met slotenmaker Amersfoort, of slotenmaker Utrecht. Zij helpen u graag 24 uur per dag. 

Bezoek de website voor meer informatie :