Starterslink
Image default
Personeel

De voorkomklachten-service

Als je aan het werk ben op kantoor dan stelt iedereen het wel op prijs als zijn stoel geen doorzitplekken heeft, als de verhouding tussen stoel en bureau perfect is en als het beeldscherm op een goede hoogte is zodat je geen extra moeite hoeft te doen om je werk te doen. Dit heet ook wel ergonomisch werken. Het ergonomisch werken gaat over het veilig inrichten van een werkplek of werkomgeving.

Ergonomie is de wetenschap van de mens in relatie tot zijn omgeving. Ergonomie houdt zich op drie vlakken bezig. De fysieke ergonomie, de cognitieve ergonomie en de organisatie ergonomie. De fysieke ergonomie gaat over de werkhouding van mensen. Zit bijvoorbeeld recht op je bureaustoel en niet onderuitgezakt, want als je dat lang genoeg doet krijg je pijn in je rug.

Je kunt elk kantoor inrichten met ergonomische meubelen zoals een ergonomische bureaustoel, een in hoogte verstelbaar bureau en geavanceerde beeldschermen. Dit is de eerste deel van de oplossing. Maar daar heb je niet zoveel aan als je het beeldscherm, de stoel en het bureau in dezelfde stand laat staan als toen die uit de verpakking kwam.

De arbodienst heeft ergonomen in dienst die bedrijven kunnen helpen met het afstemmen van de mens op zijn omgeving en dus ook in een kantooromgeving. Ook zijn er diverse adviesbureaus die adviseren op het gebied van ergonomie. Van zo’n advies hebben zowel de werkgever als de werknemer voordeel.

De werknemer krijgt hierdoor een comfortabelere werkomgeving en zal hierdoor minder snel met rugpijn naar huis te hoeven. Verder zullen zijn prestaties omhooggaan, omdat hij minder last heeft van zijn omgeving en zich beter op zijn werk kan concentreren. Dit is ook voordelig voor de werkgever. Ook zal hij langer achter elkaar kunnen werken zonder ergens last van te krijgen en zal bijvoorbeeld minder snel last krijgen van RSI. Hierdoor hebben zowel de werkgever als de werknemer voordeel en is hier sprake van een win-win situatie.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bnrkantoor.nl/