Starterslink
Image default
Woning en Tuin

Interieur met hanglampen

In het hedendaags interieur zijn hanglampen niet meer weg te denken. Vroeger werden hanglampen hoofdzakelijk boven de eettafel gehangen. Ook in de slaapkamer werd zo’n luchter gemonteerd. Verder moesten onze ouders en grootouders het doen met TL-lampen die alles behalve gezellig waren. Daarnaast konden ze zich behelpen met vloerlampen en tafellampen.

Tegenwoordig zijn er veel meer toepassingen en mogelijkheden voor hanglampen. Als we even rondkijken in onze moderne woningen, dan zien we hanglampen overal terugkomen. In de hall kan een vrij kleine hanglamp reeds voldoende licht geven voor de paar momenten die we daar maar vertoeven. Komen we in de leefruimte, dan kunnen hanglampen geplaatst worden boven de eettafel en boven de salontafel. Zelf vind ik boven de eettafel heel leuk om een paar kleinere, al dan niet identieke, hanglampen op een rijtje te hangen. Hier hoef je niet één groot lichtpunt te hebben. Bij voorkeur kies je voor hanglampen met lampenkappen die het licht niet in je ogen laten schijnen. In de salon of zithoek kan een laaghangende lamp volledig tot uiting komen. Ook daar verwacht je gezellig en warm licht. Gaan we naar de keuken, dan kan je bijvoorbeeld boven het aanrecht of boven de open keukenblok opnieuw een paar kleine hanglampen kiezen. Zij geven licht daar waar jij het het meeste nodig hebt. In de slaapkamer brengen hanglampen sfeer en gezelligheid. Hou het hier bij heel gedempt licht, wat rust uitstraalt. Zelfs de badkamer kan opgeluisterd worden met een paar leuke frisse en zelfs kleurige hanglampjes.
Zoals je ziet, kunnen hanglampen overal geplaatst worden. Geven ze niet genoeg licht in de hoekjes, dan kan je ze nog combineren met vloer- of tafellampen. 

Hanglampen kan je in dezelfde stijl en kleur kiezen als de rest van je interieur. Maar ze kunnen evengoed in een totaal andere trend worden gekozen. Waarom geen echt ouderwetse hanglamp bij een super modern interieur? Of een fel gekleurde hanglamp in een hoofdzakelijk witte omgeving kan net dat ene leuke aandachtspunt zijn.

Er zijn zovele variaties van hanglampen. Ze passen in elk interieur, in iedere kamer, en dus zeker ook volledig naar jouw smaak!

Bezoek de website voor meer informatie : http://wonen-interieur.com/2015/07/07/bijzondere-hanglampen/