Starterslink
Image default
Aanbiedingen

Gebruik deze 5 tips voor een spoedig herstel na een haartransplantatie

Een haartransplantatie zorgt ervoor dat je kale plekken op je hoofdhuid verdwijnen. Wil jij graag weten hoe je zo snel mogelijk kan herstellen van een haartransplantatie? In deze blog kom jij precies te weten wat je moet doen om zo snel mogelijk van een haartransplantatie te herstellen.

Stop met roken en alcohol drinken

In de eerste week na je haartransplantatie is het absoluut af te raden om te roken of alcohol te nuttigen. Het vertraagd namelijk de genezing van je hoofdwonden op je hoofdhuid. Het zal dan nog langer duren voordat je volledig hersteld bent.

Rust voldoende uit

Na je haartransplantatie is het in de eerste 10 dagen aan te raden om voldoende rust te nemen. Zodat je helende wonden beter en sneller zullen herstellen. Het is belangrijk om absoluut niet aan je hoofdwonden te krabben, ook al kan het erg jeuken. Het is wel een positief teken als je wonden aan het jeuken zijn. Dit geeft namelijk aan dat je hoofdhuid aan het genezen is.  

Hygiëne

Zorg dat je jouw hoofdhuid in de eerste 2 weken goed schoonhoudt om infecties te voorkomen. Dit wil zeggen dat het belangrijk is om je handen vaak te wassen zodat dit voorkomt dat er bacteriën via je handen op je hoofd terecht kunnen komen. 

Voorkom beschadiging 

Voorkom dat je je hoofdhuid beschadigd in de eerste 2 weken na je haartransplantatie. Het is niet aan te raden om in deze periode activiteiten of sporten te beoefenen waarbij de kans groot is dat je je hoofd kan stoten. Ook is het belangrijk om de wonden op je hoofdhuid frisse lucht te geven. Door geen pet, muts of helm te dragen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je hoofdwonden beter en sneller zullen herstellen. 

Haarkliniek Omorfy

Heb jij wel eens last van een kale plek, haaruitval of een litteken op je hoofd die niet wenselijk is? Omorfy kan je hiervoor helpen. Neem een kijkje op de website van Omorfy of neem contact met ons op om erachter te komen hoe jij het beste geholpen kan worden.

 

https://omorfy.nl/