Starterslink
Image default
Aanbiedingen

Een beginnersgids voor koffie

Een beginnersgids voor koffie

Als je nieuw bent in de wereld van de koffie, kan het grote aantal keuzes overweldigend zijn. Wil je een cappuccino of een latte? Moet je je koffiebonen uit Ethiopië of Guatemala halen? En hoe zit het eigenlijk met al die verschillende manieren om koffie te zetten?

 

Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. In deze beginnersgids voor koffie leiden we je door de basisprincipes van het kiezen en zetten van lekkere koffie. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan je koffiereis!

 

Koffiezet methodes

Er zijn veel verschillende manieren om koffie te zetten, maar over het algemeen zijn er twee categorieën: onderdompeling en infusie. Bij dompelmethoden, zoals de Franse pers en de AeroPress, wordt de gemalen koffie in heet water gedompeld en vervolgens van het brouwsel gescheiden. Bij infusiemethoden daarentegen wordt heet water door de gemalen koffie geleid (denk aan druppelkoffiezetapparaten en pour-over brouwmachines).

 

Koffiebonen

Er zijn twee hoofdsoorten koffiebonen: Arabica en Robusta. Arabica-bonen worden op grote hoogte geteeld en hebben een zoetere smaak. Ze vormen ongeveer 60% van de wereldproductie van koffie. Robusta-bonen zijn harder en bevatten meer cafeïne. Zij vormen de overige 40% van de wereldproductie.

 

Koffiemokken

Het type mok dat je gebruikt kan ook de smaak van je koffie beïnvloeden. Dikke keramische mokken houden de koffie langer warm, maar kunnen de smaak bitter maken. Glazen mokken bieden een meer pure smaak, maar kunnen je drank snel afkoelen. Als je niet zeker weet welk type mok geschikt is voor jou, raden wij je aan een paar verschillende soorten te proberen om te zien wat jij het lekkerst vindt. En hoe leuk is het als je zelf een mok kunt personaliseren? Als dat wat voor jou is bestel dan snel een koffiemok met logo van Loopper!

 

Conclusie 

We hopen dat deze gids je heeft geholpen de basisprincipes van het kiezen en zetten van lekkere koffie te begrijpen. Onthoud dat er geen “juiste” manier is om koffie te zetten of te drinken – het gaat erom te ontdekken wat voor jou werkt. Experimenteer dus met verschillende zetmethodes en mokken tot je jouw perfecte kopje koffie vindt. Proost!

 

https://www.loopper.nl/mokken-bedrukken/koffiemokken-bedrukken